search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ungdomsbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Kärrarp HVB
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-04 till 2022-01-02
Sista ansökningsdag2020-11-27
Referensnr20-70-0152
Publicerad2020-11-13
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Kärrarp HVB
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-04 till 2022-01-02
Sista ansökningsdag
2020-11-27
Referensnr
20-70-0152
Publicerad
2020-11-13

Vilka är vi?
HVB Kärrarp organiseras inom kommunens individ- och familjeomsorg. Målgruppen är ungdomar 13 – 20 år med psykosocial-, beteendeproblematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Boendet har sju platser varav en akutplats och placeringarna sker med stöd av SoL eller LVU. Vi har verksamhet igång dygnet runt och har i dagsläget en vaken nattpersonal och en sovande jour under nattetid och 2-3 personal dag- och kvällstid samt samordnare och enhetschef. Under 2021 kommer vi arbeta mot en mixad målgrupp då det tidigare varit fokus på enbart flickor.

Verksamheten bygger på systemteoretisk grund, ett salutogent förhållningssätt. Det som redan fungerar ska tas tillvara. Stor vikt läggs vid social färdighetsträning, arbete med familj och nätverk och fungerande skolgång. Verksamheten har ett tydligt fokus på att skapa goda relationer mellan ungdomar och personal. Att bli förstådd, lyssnad på och tagen på allvar ser vi som en förutsättning för att förändring ska komma till stånd. Ungdomarna ska möta en förutsägbar struktur, intensitet i behandlingen och ständig vuxennärvaro.


Vad innebär tjänsten?
Som ungdomsbehandlare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för den dagliga omsorgen av ungdomarna i en hemlik miljö. Motivation, struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Motivation till skolgång och fritidsaktiviteter ingår som en naturlig del. Till grund för arbetet ligger ett systemiskt förhållningssätt som syftar till att frigöra resurser hos den enskilde individen, i familjen och i hela nätverket. Olika former av behandlingssamtal ingår i behandlingsutbudet för att nå en förändring, såsom familjesamtal, individuella samtal och föräldrastödssamtal.


Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog, arbetsterapeut, sjuksköterska eller har annan relevant examen. Som person ska du vara engagerad, uthållig, stresstålig och nyfiken på människors olikheter. Det är meriterande om du har kompetens inom psykiatri.

Utbildning i systemteori, lågaffektivt bemötande, anknytningsteori, dialektisk beteendeterapi och neuropsykiatri är meriterande samt erfarenhet av arbete med ungdomar som har olika typer av problemskapande beteende. Du är en stabil person som kan ge människor ett respektfullt bemötande och kan skapa en balans för att ge behandlingsframgång. Vi ser att du är en förtroendeingivande person som kan skapa och bibehålla goda relationer. Administrativ vana är en förutsättning för att hantera dokumentationen i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat på ett år. Före anställning ska utdrag lämnas från Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.
B-körkort är ett krav. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Kristian Frejdh, tfn 036 - 10 75 89
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.