search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Spinnerigatans servicebostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-15
Sista ansökningsdag2020-12-01
Referensnr20-70-0150
Publicerad2020-11-17
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-15
Sista ansökningsdag
2020-12-01
Referensnr
20-70-0150
Publicerad
2020-11-17

Vilka är vi?
Spinnerigatan är en servicebostad belägen vid Vätterstranden, på Liljeholmen. Vi är 11 medarbetare och det finns 15 medarbetare kopplade till servicebostaden utspridda i tre större hyreshus. Servicebostaden har även en lokal för gemensamma aktiviteter där vi utgår ifrån när vi har sovandejour och pausutrymme för personalen. Kontoret och omklädningsrum ligger en bit ifrån. Varje medborgare har en egen kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen har ett särskilt ansvar över medborgarens genomförandeplan samt andra viktiga livsområden. Vi söker nu en kollega till vårt team.

Vad gör vi?
Medborgarna på Spinnerigatans servicebostad har olika intellektuella funktionsnedsättningar och är därmed i behov av individuellt anpassat stöd och bemötande. Vi arbetar utifrån medborgarnas individuella behov och vi stöttar dem vid exempelvis personlig omvårdnad, sysslor i hemmet såsom städ, tvätt och matlagning samt sociala- och fritidsaktiviteter. Medborgarnas behov är utgångspunkten i vårt arbete och vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt för att varje medborgare ska uppleva sitt liv meningsfullt, hanterbart och begripligt. Arbetsuppgifter är således varierande beroende på medborgarnas olika önskemål och behov. Vi arbetar även med dokumentation och läkemedelshantering.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande utbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med människor med särskilda behov. Som person är du strukturerad, tar eget ansvar, är flexibel och tar egna initiativ. Du är lyhörd, stabil, trygg och lugn. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta. Ditt förhållningssätt är positivt, du ser möjligheter samt arbetar lösningsfokuserat. Körkort är meriterande. Då dokumentation är en naturlig del av arbetet bör du som söker behärska det svenska språket i tal och skrift samt ha god datorvana.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat på minst 6 månader. 
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll, sovande jour samt helger.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Patric Danielsson, Enhetschef 036-10 52 87
Karin Källberg, Arbetsplatsombud 036-10 31 86
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.