search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i musik och annat ämne

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-02-22 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-12-06
Referensnr20-60-2401
Publicerad2020-11-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-02-22 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-12-06
Referensnr
20-60-2401
Publicerad
2020-11-17

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Är du intresserad av uppdraget som musiklärare på Hisingstorpsskolan i Jönköping? Då är just du välkommen att söka till oss! 
Dina arbetsuppgifter består av att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av musikundervisningen i årskurs 3-6 alternativt i åk 1-6. Du har tillgång till en musiksal utrustad för undervisning i ämnet.  I ditt uppdrag har du också huvudansvaret för att tillsammans med övriga lärare, planera, organisera och genomföra skolans gemensamma samlingar och avslutningar. Du kommer att ingå i ett arbetslag och en  del av tjänsten består av undervisning i annat ämne eller undervisning i fritidshemsverksamheten.                    

Välkommen till oss
Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och respektive skolas ”skolskog”. För närvarande finns ca 540 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 (ca 440 elever) organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vätterslundskolan är en mindre grundskoleenhet F-3 (ca 100 elever) organiserad på liknande vis.

Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet och daglig rörelse som en del i trygghetsarbetet. Vi arbetar också för att utveckla lärande och undervisning i förskoleklassen och fritidshemmet. Under läsåret 2020/2021 fokuseras vårt utvecklingsarbete på fyra områden: 

  • Fortsatt arbete med utveckling av undervisningen genom digitalisering och genom att arbeta med kooperativt lärande m m,
  • Fortsatt arbete med att öka samarbete och samsyn med fokus på ökad kvalitet i undervisningen i alla verksamheter där vi utvecklar ”en röd tråd” för elevernas lärande från förskoleklass till åk 6 i klassrummen och på fritids.
  • Fortsatt gemensamt arbete kring hur vi möter alla elever utifrån bland annat Kenth Hedevågs bok ”När mallen inte stämmer och annan forskning.
  • Ökad rörelseglädje i skolan


Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Vi söker en lärare med behörighet att undervisa i musik åk 1-6. Du har examen som lärare/lärare med inriktning fritidshem. Har du erfarenhet av att undervisa i musik ser vi det som en merit. ’Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar strategiskt och strukturerat för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vidare är du kreativ och använder pedagogiska planeringar i undervisningen. Du tar tillsammans med samtliga medarbetare ett helhetsansvar för alla elevers skoldag samt medverkar till trivsel och samhörighet. Du har ett tydligt lärarledarskap i och utanför klassrummet med fokus på utveckling av hela skolverksamheten och elevernas lärande.

Bra att veta
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.


Vill du veta mer?
Då är du välkommen att ta kontakt med:
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
Bitr rektor Sofia Wissö: tel 036-10 6884
Bitr. rektor Linda Landén: tel 036-107092
Lärarförbundet: Ulf Claesson: tel 036-103126 och Karin Hallberg: tel 036-103151
Lärarnas Riksförbund: Pernilla Åsberg: tel 070-2279851

Fackliga företrädare


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.