search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mark- och exploateringsingenjör (vikariat)

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark och exploatering
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
TillträdesdagFebruari 2021 eller enligt ö.k
Sista ansökningsdag2020-12-17
Referensnr20-55-0036
Publicerad2020-11-17
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark och exploatering
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
Februari 2021 eller enligt ö.k
Sista ansökningsdag
2020-12-17
Referensnr
20-55-0036
Publicerad
2020-11-17

Vill du ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling, då söker vi dig som är kunnig, glad och med stort engagemang!

Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 800 anställda. Vi planerar för framtiden och står inför nya spännande uppdrag och där behövs du som ny mark - och exploateringsingenjör. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvaret för kommunens mark- och bostadsförsörjning samt har i uppdrag att säkra kommunens långsiktiga markberedskap. Vi ansvarar bl.a. för att möjliggöra att målet med en hög bostadsproduktion om ca 1 000 lägenheter/år uppfylls och att det sker i kommunens alla delar. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande och driver många spännande projekt. En avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat och där förhandling och kontakt med byggherrar utgör en naturlig del av vardagen.


Arbetsuppgifter
Som mark - och exploateringsingenjör garanterar vi varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Du en viktig del i kommunens mål i att driva och möjliggöra för bostadsbyggnation om 1000 påbörjade bostäder per år. Du har en central roll i arbetsgrupper för framtagande av kommunens detaljplaner och ansvarar för frågor som rör kommunen som markägare. Du blir ansvarig för att beställa och utvärdera diverse utredningar som behövs i framtagande av en detaljplan. Du förhandlar om avtal med byggaktörer. Du ansvarar för och skriver fram ärenden för beslut till Tekniska nämnden. Du kommer även att i olika forum hålla presentationer av olika slag för både stor och liten publik.

I ditt dagliga arbete har du många olika interna kontakter som på olika sätt jobbar i samma processer, men även externa parter såsom byggherrar, kommuninvånare och konsulter. Ditt arbete kräver ett stort kund- och medborgarfokus. Arbetet sker självständigt, men du är en del i en stor arbetsgrupp. Du kommer att få stöd och hjälp från arbetskamrater som arbetar med liknande arbetsuppgifter som har erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet. Det är 5 medarbetare som arbetar med liknande arbetsuppgifter, och nu är det en av dem som skall gå hem på föräldraledighet, varför ett vikariat eftersöks.

Kompetenskrav
Vi tror att du har utbildning från relevant program på högskolan, där kunskaper inom fastighetsekonomi och fastighetsjuridik kommer viktas särskilt högt. En utbildning inom lantmäteri är ett särskilt önskemål. Har du arbetat några år i branschen gärna med fastighetsjuridiska uppdrag där upprättande av avtal varit en viktig del i en sådan anställning är det en stor fördel. Erfarenhet från liknande befattning inom kommun är meriterande.

Som person är bekväm och duktig på att kommunicera både i tal och i skrift, du har en god samarbetsförmåga, är strukturerad och målinriktad. Du vågar ta egna beslut och kan hantera ett flertal projekt parallellt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från förhandlingar, kunskaper om aktuell lagstiftning (exempel på aktuell lagstiftning är PBL, FBL och MB) och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat arbetsfokus.

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en attraktiv och rolig arbetsplats där du får ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling.

Övrigt
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudande om annonserings - och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.


Upplysningar
Verksamhetschef Exploatering – Anna Wredenberg 036 – 10 52 15

Sveriges ingenjörer, Malin Strömberg 036-10 24 45
Vision, Rebecca Färgh 036-10 29 25

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.