search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska 50%

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning50%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 2021-06-17
Sista ansökningsdag2020-12-09
Referensnr20-61-0150
Publicerad2020-11-18
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
50%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 2021-06-17
Sista ansökningsdag
2020-12-09
Referensnr
20-61-0150
Publicerad
2020-11-18

Välkommen till oss
Erik Dahlbergsgymnasiet – är en kreativ studiemiljö för ungdomar i utveckling och omvittnat trivsam skola som präglas av delaktighet, inflytande och trygghet. Här går cirka 1500 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt Introduktionsprogrammen.

Lärglädje hela vägen är Jönköpings kommuns mål och vision. Tillsammans ger vi framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Det gör vi gemensamt genom att utveckla individens förmågor, kunskaper och tilltro till sig själv – varje dag – hela vägen. På Erik Dahlbergsgymnasiet arbetar vi just nu med flera olika spår inom skolutveckling, bland annat:

  • tillgänglig lärmiljö
  • IKT och digitalisering
  • Hälsa för lärande, lärande för hälsa
  • kultur och förhållningssätt.

Vi är 160 i personalen som alla arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar.
För mer information se www.edgymnasiet.se (extern länk).

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken: jobba i Jönköpings kommun 

Arbetsuppgifter
I din roll som skolsköterska kommer du att vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för ungas hälsa samt stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Ditt uppdrag som skolsköterska innebär även att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal skapa de bästa möjliga förutsättningarna för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Arbetsuppgifterna består bland annat av hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa. Du bedriver öppen mottagningsverksamhet och utvecklar det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Du ingår i skolornas elevhälsoteam där du är en viktig del i utvecklingen av det övergripande elevhälsoarbetet. Du kommer också att samarbeta med personer i verksamheter utanför skolan – i syfte att skapa en skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trivsel.

Tjänsten är ett vikariat på 50% och löper till 2021-06-17.

Kompetenskrav
För tjänsten krävs att du har en avslutad eftergymnasial utbildning till skolsköterska, alternativt är legitimerad sjuksköterska - med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat som skolsköterska ser vi det som mycket meriterande, men det är inget krav.

Som person har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, engagerad och ansvarstagande. Du är flexibel och initiativrik med intresse för att arbeta med ungdomar och deras hälsa. Då denna tjänst kräver att du har förmågan att skapa goda relationer med elever och deras vårdnadshavare samt att du har en god samarbetsförmåga med dina kollegor

Övrigt
I samband med din ansökan ber vi dig bifoga ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av relevanta kunskaper och erfarenheter samt dina akademiska meriter. Samt för tjänsten relevanta betyg och intyg alternativt att du tar med dem vid en eventuell intervju. 

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, därav kan det vara en bra idé att beställa i samband med att du söker tjänsten. Utdraget har en giltighetstid på ett år och behöver inte vara förseglat. 

Var god ange även minst två referenser, varav en tidigare chef, i samband med din ansökan. Vår förhoppning är att tillsätta tjänsten inom kort och intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Upplysningar
Jesper Dahlquist, rektor, tel. 036-10 63 12
Våra fackliga representanter (extern länk)
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.