search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAttarps skolområde F-6
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2021-01-01
Sista ansökningsdag2020-11-30
Referensnr20-60-2432
Publicerad2020-11-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Attarps skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-01-01
Sista ansökningsdag
2020-11-30
Referensnr
20-60-2432
Publicerad
2020-11-19

Vill du vara med och utveckla Jönköpings kommuns skolor? Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss på Attarpsskolan F-6 får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Vi finns i Bankeryd utmed Vätterns västra kant cirka 1 mil norr om Jönköping. Enheten består av förskoleklass - skolår 6 och på skolan går cirka 500 elever. Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. De operativa och strategiska inslagen är viktiga delar i skolledarens vardag där administrativa uppdrag även ingår. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet och samarbetet med skolans elevhälsoteam är viktigt. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig del. 

Din kompetens                                       
Du behöver en akademisk utbildning inom pedagogik.  Då delar av tjänsten kommer vara administrativ är det ett plus om du har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss utav som exempelvis V-klass, Adato, PMO, TimeEdit och Visma. Meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete i fritidshem samt viss tid som skolledare. Vi ser också gärna att du har god kunskap och erfarenhet vad gäller att lägga schema. Ett plus är även om du går eller har gått någon ledarskapsutbildning.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Urval och intervjuder kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vill du veta mer?
Charlotte Olsson, chef grundskola: 036-102515
Pelle Nilsson, bitr chef grundskola: 036-106740
Manuel Strandhag, Rektor: 036-107180
Fackliga företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor  på Attarpsskolan.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.