search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare med erfarenhet av specialpedagogik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01 till 2023-12-31
Sista ansökningsdag2020-12-06
Referensnr20-60-2347
Publicerad2020-11-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01 till 2023-12-31
Sista ansökningsdag
2020-12-06
Referensnr
20-60-2347
Publicerad
2020-11-20

Förstelärare med särskilt uppdrag som skapar lärglädje hela vägen!
Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!


Ditt nya jobb
”Vi behöver se till att de skickligaste och mest erfarna lärarna kan arbeta i de skolor där de gör störst nytta. Att satsa på fler och bättre betalda förstelärare och lektorer i skolor med svåra förutsättningar kan öka jämlikheten och kunskapsresultaten.” Anna Ekström, utbildningsminister.

Skolverket har utsett Österängens skolområde till en prioriterad skola där man väljer att satsa mer löneresurser till förstelärare. Uppdraget som förstelärare är ett förordnande på tre år med en tillsvidareanställning som lärare/specialpedgog i botten. Som förstelärare på Österängens skolområde har du ett extra tilläggsförordnande på ett år i taget.
På Österängens skolområde arbetar vi med dom prioriterade områdena -språkutvecklande arbetssätt och tillgänglig lärmiljö.

Som förstelärare på vår skola kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att arbeta främjande i åk f-1. Du är en del av skolutvecklingsgruppen och driver utvecklingen på skolan. Du handleder dina kollegor genom kollegialt arbete dels genom proffessionshandledning men också utbildning inom språkutvecklande arbetssätt. I nuläget arbetar en förstelärare med tidiga insatser för att alla ska få ett läsflyt.
Din roll kommer vara att ansvara för utveckling inom bl a matematiken på skolan och då huvudsakligen med insatser riktade i åk f-1. Du arbetar med kartläggningar, analys och åtgärdande arbete tillsammans med klasslärare och förstelärare. Du är en del av skolans elevhälsoarbete och arbetar salutogent. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever och kollegor


Välkommen till Österängens skolområde
Att arbeta hos oss ger dig många möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med andra. På skolområdet finns en stor erfarenhet av att arbeta med elever från olika kulturer. Det finns  ett stort engagemang kring att ge våra elever utbildning av hög kvalitet.

Vårt skolområde består av Österängen, Kungsängen och Vättersnäs, en F-6 skola med 260 elever. På Österängens skolområde finns även en grundsärskola.
På hela skolområdet finns en engagerad personalstyrka på 75 anställda som sätter stort värde i att samarbeta och skapa lärglädje hela vägen. Elevhälsoteamet består av skolledning, kurator, skolsköterksa, socialpedagog, specialpedagog, speciallärare och förstelärare. 
 

Din kompetens
Du är legitimerad lärare, gärna som speciallärare eller specialpedgog och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Du har kompetens eller erfarenhet att arbeta med specialpedagogik och matematik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.  Det nya statsbidraget förändrar inte kraven för vilka som kan utses till förstelärare och lektorer, däremot kan uppdragen mellan pott 1 och pott 2-skolor skilja sig åt.

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill skapa läglädje hela vägen!


Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter.

Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
- CV
- Lärarlegitimation
- Examensbevis
- Studieintyg
- Blanketten ”Rektors yttrande – första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.


Vill du veta mer?
Kajsa Johansson, rektor Österängens skolområde, tel. 036-103773
Ulrika Martinsson, utvecklingsstrateg: ulrika.martinsson@jonkoping.se
Lisa Stark, utvecklingsstrateg: lisa.stark@jonkoping.se
Jennie Strömsjö, lärarförbundet tel. 072 2027121

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.