search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vikarierande lärare i matte och no

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRibbaskolan i Gränna
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-11-30 till 2021-02-28
Sista ansökningsdag2020-11-29
Referensnr20-60-2487
Publicerad2020-11-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ribbaskolan i Gränna
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-11-30 till 2021-02-28
Sista ansökningsdag
2020-11-29
Referensnr
20-60-2487
Publicerad
2020-11-20

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Vi söker en vikarierande lärare på högstadiet i matte och no. Tjänsten sträcker sig i förta hand terminen ut mend et finns goda möjligehter till förlängning.


Allt börjar med bra lärare som har bra förutsättningar att utveckla sin undervisning. Vill du vara en del av de ämneslag som kommer att fortsätta utveckla undervisningen på Ribbaskolan? Trivs du med att samarbeta med andra lärare och vill du ha frihet att till stora delar själv styra din arbetstid.

Vi kommer huvudsakligen organisera undervisningen på högstadiet så att 3 lärare ansvarar för två klasser. Lärarna har samordnade och strukturerade schema för att man ska ges de bästa förutsättningar att  planera och utveckla undervisningen, i ett nära samarbete med andra lärare.

Ömsesidigt förtroende mellan lärare och skolledning är en utgångspunkt för skolutveckling. Läraren har ett väl avvägt uppdrag, som är utformat genom en uppdragsdialog. Läraren ska ges möjlighet att så flexibelt som möjligt välja var, hur och tillsammans med vilka man utför planering, förberedelser och efterarbete för att tillgodose elevernas behov på bästa sätt.  Läraren bestämmer därmed själv var, när och hur man bäst använder tiden inom den yttre ramen för uppdraget.

Välkommen till oss

På Ribbaskolan får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande, för att våra elever ska känna lärglädje hela vägen! 

Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö.

Vår övertygelse är att allt börjar med bra lärare. Lärare som har bra ämneskunskaper, bra relationer till eleverna och höga förväntningar på att alla elever kan och vill lyckas i skolan. Lärarna är organiserade både i arbetslag och i ämnesgrupper. Arbetslagen leds av lagledare och ämnesgruppen av ämnesledare. Arbetslagen ansvarar för elevernas helhetssituation och varje elev har en mentor. Ämnesgruppen fokuserar på undervisningen och didaktiska frågor.

Skolans elevhälsoarbete leds av biträdande rektor med ansvar för elevhälsa. Elevhälsoteamet arbetar med att följa upp och stötta arbetslag och elever så att adekvat stöd kan ges till elever som behöver det.

Eleverna har inflytande över sin arbetsmiljö bland annat genom klassråd och elevråd. Skolan har ett föräldraråd som arbetar med övergripande och strategiska frågor.


Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad eller har ett intresse för för att undervisa i mattematik och de naturvetenskapliga ämnena. Vi söker dig som är en positiv lagspelare som alltid ser eleven först.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut. Sök därför redan idag!

Vill du veta mer?
Kontakta gärna rektor Pär Palmgren på telefon 036-10 66 60 eller via mail par.palmgren@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan redan idag vi gör urval och intervjuar under ansökningstiden. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.