search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef gestaltning och projektering Gata Park Skog

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGata park skog utveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2021-01-17
Referensnr20-55-0046
Publicerad2020-12-11
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gata park skog utveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2021-01-17
Referensnr
20-55-0046
Publicerad
2020-12-11

Är du en van ledare som engagerar och sporrar dina medarbetare? Vill du vara med och leda utvecklingen av kommunens stadsmiljöer i en stad som ständigt utvecklas? Då har du ett jobb att söka.

Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge, vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.  Tekniska Kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla verksamheter som rör kommunens mark och byggnader, gator och parker, skogar och naturreservat, färjetrafik, hamnar och parkeringsplatser samt vatten och avlopp.
Verksamheten Planering/Utveckling inom Gata/Park/Skog ansvarar för drifts- och underhållsplanering samt utveckling av markinfrastruktur, och består idag av ca 35 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Just nu söker vi en enhetschef för Utvecklingsenheten. Som enhetschef är du  ansvarig för att samordna dina medarbetares uppgifter. Du behöver lägga stort fokus på att i samråd med andra avdelningar/förvaltningar planera uppdragen.  Uppdragen för enheten är bl.a att medverka vid framtagning av detaljplaner och översiktsplaner, utföra gestaltning och projektering av parker och grönområden, projektering av gator och stadsmiljöer men även mätningsuppdrag.  Kommunikation och att bygga goda relationer, både internt och externt, är en stor del av tjänsten. I tjänsten ingår personalansvar för ca 14 medarbetare, arbetsmiljöansvar för dessa samt ekonomiskt ansvar.
Tjänsten är placerad i Jönköping

Kompetenskrav
Vi söker dig som gillar att leda människor och som är bra på att skapa engagemang och delaktighet genom ditt ledarskap. Du har utbildning på högskolenivå (lägst kandidatnivå) inom ämnesområde väg o vatten, landskap eller stadsbyggnad. Körkort B är ett krav samt god datorvana och erfarenhet av att jobba i IT-system. Kunskap kring lagar, regler och förordningar som berör verksamheten liksom erfarenhet av ledarskap, ekonomi och Auto Cad är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du är ansvarsfull, har god samarbetsförmåga och kommunikationsvana. Det är viktigt att du är strukturerad och att du har förmåga att se helheten.
Du har god vana och kraft att omsätta uppdrag till praktisk handling, är strukturerad och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har en helhetssyn kombinerat med förmåga att ta egna initiativ.
Just ledarskapet inom verksamheten kännetecknas av förmåga att visa tillit till medarbetare, mod att leda samt ett föredömligt agerande. Vi utvecklar kontinuerligt vår verksamhet och ser gärna att du som person aktivt deltar i det arbetet.

Övrigt
Ledarskapet inom Jönköpings kommun kännetecknas av :

Förmåga att visa tillit till medarbetare 
Hög integritet och ett föredömligt agerande
Mod att leda
Vilja att utveckla verksamheten

Upplysningar
Harald Björkdahl, Verksamhetschef, 036-105460
Theres Staf, Avdelningschef, 036-102726
Sveriges Ingenjörer, Stefan Holst 036-102407
Vision, Marie Hoffmann 036 - 107564

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.