search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Handläggare inom LSS och SOL

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-01-19
Referensnr20-70-0162
Publicerad2020-12-29
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-01-19
Referensnr
20-70-0162
Publicerad
2020-12-29

Är du en klippa på att strukturera och planera ditt arbete och vill vara med och utveckla vår verksamhet inom handläggning LSS/SoL? Då har du ett arbete att söka!

Ditt nya jobb
Som handläggare inom funktionshinderomsorgen arbetar du med den samlade beslutsprocessen för personer med funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Du utreder, bedömer och fattar beslut utifrån aktuell lagstiftning samt gör uppföljningar av fattade beslut. Arbetet innebär kontakt med såväl den enskilde som med anhöriga, utförare av den beslutade insatsen, andra myndigheter och vårdgivare. I din kontakt ingår att ge korrekt och tydlig information om insatser och bistånd. Arbetet innefattar också dokumentation i verksamhetssystemet Magna Cura. Som handläggare är du omgiven av ett kollegialt stöd, handledning av din chef och vid behov även extern handledning.

I din roll som handläggare ingår du i område myndighet som har en central roll inom funktionshinderomsorgen och ansvarar för den samlade beslutsprocessen inom SOL och LSS. Arbetsgruppen du kommer ingå i består utav 35 kompetenta handläggare som årligen ansvarar för att kommunens invånare får en rättssäker och professionell bedömning. Tillsammans jobbar vi utifrån upprättade processkartor och tydliga rutiner för de olika arbetsprocesser och insatser som kan bli aktuella. Vi är ett glatt och prestigelöst team med god sammanhållning och nu söker vi nya kollegor som vill vara en del av vårt viktiga och meningsfulla arbete.

Din kompetens

 • Du som söker är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning och det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som handläggare eller av målgruppen med funktionsnedsättning.
 • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina arbetsprocesser vidare.
 • Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner ärenden i sina beståndsdelar samt löser komplicerade problem.
 • Du är tydlig i din kommunikation via både tal och skrift, är engagerad i möten/samtal både på individ- och gruppnivå, lyssnar in samt är anpassningsbar i din kommunikation.
 • Du är bra på att skapa och bibehålla relationer såväl internt som externt.
 • Det är önskvärt om du har körkort.

Vi erbjuder dig
 • 7 timmars arbetsdag
 • Mentorskap och individuellt anpassad introduktion
 • Möjlighet att fördjupa sig i olika typer av utvecklingsarbeten inom området
 •  Flexibel arbetstid
 • Betald semester redan första anställningsåret
 • Subventionerad friskvård
 • Möjligheter till kompetensutveckling

Övrigt
Rekryteringen avser vikariat från 6 månader eller längre. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt
Katarina Dalslätt, Enhetschef 036-102530
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Handläggare LSS/SOL!  https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.