search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till Kvinna

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-01-18
Referensnr20-70-0160
Publicerad2020-12-18
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-01-18
Referensnr
20-70-0160
Publicerad
2020-12-18

Vill du göra samhällsnytta? Runt omkring oss finns människor som av olika anledningar behöver stöd i vardagen. Personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har ofta omfattande behov av vård och stöd. Som assistent stödjer och motiverar du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Ditt nya arbete
Som assistent stöttar du en medelålders kvinna med stort intresse för kultur och konst. Kvinnan har en sjukdom som påverkar hjärnan och hennes kommunikativa samt motoriska förutsättningar. Ditt arbete innebär personlig omvårdnad som hygien, hushållsarbete och förflyttningar. Du agerar även tolk i kontakt med myndigheter och Hälso- och sjukvårdsfunktionen. Dessutom har du andra kontaktytor som kollegor och chef. Allt ditt arbete utgår ifrån medborgarens egna resurser och behov!

En central utgångspunkt i arbetet som assistent är genomförandeplanen med målet att göra medborgarens tillvaro och vardag mer meningsfull genom aktiviteter och inkludering i vardagliga moment. Särskilt viktigt är att du jobbar utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt. Som en del i arbetsgruppen deltar du också i arbetsplatskonferenser som är en plattform för att säkerställa en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö. I din roll ingår även tidsregistrering i TES och dokumentation. Assistansen utförs med enkelbemanning och din arbetsplats är i kvinnans bostad på Gräshagen i närheten av Jönköping. Vi hoppas att du finner detta intressant och vill bli en del av vårt assistans-team!

Din kompetens

 • Du är utbildad undersköterska eller personlig assistent.
 • Du har tidigare erfarenhet från vård- och omsorg, gärna assistansområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med hjärnskada.
 • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du är lyhörd och kan anpassa din kommunikation till olika situationer.
 • Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och behåller fokus på rätt saker.
 • Du behärskar svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet.
 • Det är meriterande om du tidigare har arbetat med dokumentationssystem via dator.
 • Vi ser gärna att du har körkort B.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad eftersom det hjälper dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Självklart har du även ett genuint intresse för människor och service!

Vi erbjuder dig
 • En trygg anställning
 • Flexibelt och varierande arbete
 • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, rabatt på träningskort och länstrafikens årskort.
 • Möjlighet till kompetensutveckling.

Övrigt
Då kvinnan fått utökat assistansbeslut avser rekryteringen flera tillsvidaretjänster på 100 %. Vi söker medarbetare till dag/kväll/helg med 37h-bas och vaken natt på 34h-bas.

Jönköpings kommun erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad, men möjlighet till lägre finns. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan. Fyll även i vilken/vilka tjänster du är intresserad utav!

Vi planerar gruppintervjuer den 19/1-20, 21/1-20 och 28/1-20 kl: 09:00-11:30. Välkommen med din ansökan!

Kontakt
Noel Ovens, 036-102934
Maria Öblom, Samordnare 036-102891
Fackliga representanter, se: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Personlig assistent!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.