search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-01-17
Referensnr20-70-0163
Publicerad2020-12-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-01-17
Referensnr
20-70-0163
Publicerad
2020-12-21

Vill du vara med i arbetet med att fortsätta utveckla Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun? 


Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare.

Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska enheter med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade enheter inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av familjehem, kontaktpersoner/kontaktfamiljer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.
Nu söker vi nya medarbetare till Barn- och ungdom område söder.

Vad gör vi?
På lokalkontoren arbetar vi med barn- eller ungdomsutredningar och uppföljningar enligt SoL och LVU. Arbetet sker med stöd av 1:e socialsekreterare, enheteschef och administratörer. Inom barn- och ungdomsvårdens myndighetsutövning pågår ett spännande implementeringsarbete med arbetssättet Signs of Safety, i syfte att involvera familjer och deras nätverk. För den här tjänsten kommer du att arbeta som barn-och ungdomshandläggare.

I verktygslådan för våra socialsekreterare finns en utbyggd och specialiserad öppenvård och ett nära och förtroendefullt samarbete med skolan. Socialtjänsten har ett brett nätverk av tidiga och förebyggande insatser genom familjecentraler, barn- och ungdomshälsan och fältverksamhet.

Vad får du?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Handledning
• Generösa möjligheter till kompetensutveckling
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Vi genomför regelbundna arbetstyngdsmätningar som används som diskussionsunderlag för vår gemensamma arbetsmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn, ungdomar och familjer är det till din fördel. B-körkort är ett krav för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten avser en tillsvidaretjänst samt ett vikariat på ett år. Vikariatet sträcker sig över hela 2021 och kan eventuellt övergå till en tillsvidareanställning.
Vänligen uppge vilken avtjänsterna din anskan avser.
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Upplysningar
Marianne Jakobsson, enhteschef, 036-10 68 33
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.