search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Tekniker

FörvaltningRäddningstjänsten
ArbetsplatsRosenlund, Tekniska avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagVåren 2021
Sista ansökningsdag2021-01-14
Referensnr20-58-0002
Publicerad2020-12-22
Förvaltning
Räddningstjänsten
Arbetsplats
Rosenlund, Tekniska avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Våren 2021
Sista ansökningsdag
2021-01-14
Referensnr
20-58-0002
Publicerad
2020-12-22

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. . Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.


Vad gör vi
Tekniska avdelningen är en stödfunktion inom räddningstjänsten. Vi arbetar med att utföra servicereparationer och besiktning av fordon, upphandla materiel och fordon samt samordnar och utför förekommande service- och underhållsarbeten på räddningstjänstens byggnader och anläggningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av reparationer, service och besiktningar av fordon, service och underhållsarbete på våra brandstationer, övningsfält och civilförsvarsanläggningar, Dessutom så ingår arbete med räddnings- och civilförsvarsmateriel. Du kommer också att utföra arbeten på våra tekniska system där bland annat VMA ingår. 

Arbetet består ibland av projekt där du samordnar arbetet med arbetskollegor och entreprenörer.
Arbetet innebär också att vara behjälplig till andra avdelningar på förvaltningen.

Vi söker dig som

  • har erfarenhet inom arbete med fordon, helst både tunga och lätta. Erfarenhet av arbete på eldrivna fordon är meriterande.

  • har erfarenhet och intresse av fastighetsskötsel och reparationer inom fastighet och teknik

  • är stresstålig och flexibel då det i perioder krävs att hantera ett antal parallella arbetsuppgifter samtidigt och ibland snabba omkast.

  • har erfarenhet av ärende- och arbetsordersystem samt grundläggande kompetens när det gäller ordbehandling och kalkylprogram

  • trivs med att samarbeta och lösa problem ihop med andra människor

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Övrigt
Du måste ha giltigt B-körkort. Kopia på körkort bifogas din ansökan. Du ska senast 12 månader från anställningsdatum uppvisa giltigt CE-körkort.
Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.


Upplysningar
Avdelningschef, brandingenjör Gunnar Hansson, 035-105662
Verkstadsförman Thomas Ågren, 036-105675
Facklig företrädare Vision: Håkan Grunditz (Brandmästare), tfn 036-10 58 94
Facklig företrädare Kommunal: Emil Holm (Brandman), tfn 070-776 88 25
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Räddningstjänsten
Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.