search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Traineeprogram för dig som vill bli chef

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagvåren 2021
Sista ansökningsdag2021-01-20
Referensnr20-71-0150
Publicerad2020-12-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
våren 2021
Sista ansökningsdag
2021-01-20
Referensnr
20-71-0150
Publicerad
2020-12-22

  • Traineeprogram för dig som vill bli chef inom äldre- eller funktionshinderomsorgen 


Vi söker dig som har examen från högskola med relevans för socialtjänsten och som vill utvecklas i ett uppdrag där du bidrar till välfärden genom att skapa värde för medborgare med behov av våra samhällstjänster.  
För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med de människor som verksamheterna riktar sig till. I mötet med människor utgår vi från människors förmågor och resurser för att främja hälsa. 
Bärande principer för oss som arbetar i socialtjänsten är människors:

  • delaktighet,
  • inflytande och
  • självbestämmande

Ditt ledarskap formas i samspel med den verksamhet du leder, i arbete tillsammans med dina medarbetare, din chef och organisationen. Vi söker dig som är stabil, målmedveten och har en väl utvecklad förmåga till olika typer av problemlösning. Du behöver ständigt anpassa dig till nya situationer och sen effektivt utifrån ett lärande nyttja dessa erfarenheter. 
Vi lägger stor vikt kring viljan att utveckla ett föredömligt agerande som kännetecknas av personlig omtanke om dina medarbetare. Tillsammans når ni goda resultat i den verksamhet du leder. Du får medarbetarna att känna sig betydelsefulla och kompetenta. När det behövs är du tydlig och rak på ett sätt som inger förtroende och bygger relationer präglade av tillit. Du inspirerar och uppmuntrar till delaktighet, kreativitet och innovation genom att efterfråga nya idéer, ge medarbetarna utökat ansvar och bjuder in till att bygga en robust samarbetskultur. 

Varför söker vi?
Syftet med traineeprogrammet är att på ett tryggt sätt introducera och förbereda dig för ditt uppdrag som chef och ledare inom äldre- eller funktionshinderomsorgen. 

Vad erbjuder vi?
Vi kommer under de sex månader som traineeprogrammet pågår att ge dig teoretisk förståelse och fördjupning av chefens roll och sammanhang i socialförvaltningen. Praktisk övning och färdighetsträning kring vanligt förekommande situationer och utmaningar som du stöter på som chef kommer löpa som en röd tråd genom upplägget. Under sommaren kommer du fördjupa dina färdigheter som chef i en av oss utvald verksamhet inom äldre – eller funktionshinderomsorgen.
Du kommer få grupphandledning tillsammans med de andra cheferna i programmet och en erfaren chef som mentor för god kompetensöverföring och stöd i ditt arbete.
Efter traineeprogrammets avslut erbjuds du en tillsvidareanställning i området där du kommer att få ditt chefs- och ledaruppdrag. Du kommer redan från dag ett, som trainee, erbjudas samma lön som du kommer att ha när du börjar ditt uppdrag som anställd chef hos oss. Vid traineeprogrammets start placeras du in i området där du kommer att ha din tillsvidareanställning. 

Vidare erbjuder vi:
- Stöd av HR-konsult, rekryteringskonsult, enhetsadministratör, ekonom och flera stabsfunktioner
- Flexibel arbetstid
- Förkortad arbetstid i juni, juli och augusti
- Betald semester första anställningsåret
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen från högskola med relevans för socialtjänsten. Du som söker kan både ha erfarenhet av ledande befattning och/eller ha erfarenhet av vård- och omsorgsarbete. 

Vilka är vi?
Äldreomsorgen arbetar med service, råd, stöd, omsorg och trygghet till äldre människor genom bistånd enligt socialtjänstlagen (SoL). Äldreomsorgens verksamheter ska bygga på ett hälsofrämjande förhållningssätt där individens känsla av sammanhang, värdigt liv och välbefinnande stärks genom självbestämmande, delaktighet och meningsfullhet. Äldreomsorgen ska samverka med medborgare och organisationer samt med dessa verka för ett gemensamt arbetssätt.

Funktionshinderomsorgen arbetar med stöd till människor med funktionsnedsättning i alla åldrar och livssituationer. Funktionshinderomsorgen ansvarar för de rättigheter som personer med funktionsnedsättningar har avseende insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL). Funktionshinderomsorgens verksamhet ska bygga på ett hälsofrämjande förhållningssätt där individens känsla av sammanhang, värdigt liv och välbefinnande stärks genom självbestämmande, delaktighet och meningsfullhet.

Upplysningar
Frågor gällande traineeprogrammet besvaras av Åsa Jonsson-Sköld, utvecklingschef, 036 -10 80 58, asa.jonsson-skold@jonkoping.se.

Fackliga representanter, se: www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.