search
Sök
menu
Meny
Sök
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb Arbetsterapeut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen, Socialförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enl överenskommelse
TillträdesdagEnl överenskommelse till Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-05-31
Referensnr21-71-0003
Publicerad2021-01-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enl överenskommelse
Tillträdesdag
Enl överenskommelse till Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-05-31
Referensnr
21-71-0003
Publicerad
2021-01-14

Hos oss erbjuds du ett spännande, varierande och utvecklande arbete inom hälso- och sjukvårdsfunktionens verksamheter. Vi söker arbetsterapeuter som vill arbeta i något av våra hälso- och sjukvårdsteam.

Vilka är vi?
Vi är 450 medarbetare som ansvarar för hälso-och sjukvårdsinsatser i enskilt hem och på äldreboende och korttidsenheter. Vi är uppdelade i 11 hälso- och sjukvårdsteam och ett hemteam. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och de övriga 2 teamen har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete.

Du anställs i något av våra hälso- och sjukvårdsteam och i början av din anställning erbjuds du en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter.

Vad innebär arbetet?
Du ansvarar för rehabiliteringsinsatser och arbetar med den enskildes aktivitetsförmåga kopplat till vardagliga aktiviteter. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Du ansvarar för ADL-bedömning, träning, bostadsanpassning, hjälpmedelsförskrivning samt att utföra och utvärdera behandlingar.

Arbetet som arbetsterapeut består i att träffa personer i olika åldrar allt ifrån mycket unga till den äldre som har en ny eller gammal problematik. Till stor del handlar det om att bedöma behovet av rehabiliteringsinsatser för att t ex träna i aktivitet eller kompensera ett funktionsbortfall. Arbetet omfattar också handledning av exempelvis omvårdnads-/hemtjänstpersonal om hur en förflyttning ska genomföras. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, det vill säga att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa.

Vad erbjuder vi?

  • Bonus utöver din ordinarie lön om du arbetar åtta veckor eller längre
  • Månadsanställning
  • Ett spännande, värdefullt, roligt och omväxlande arbete
  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor och chefer
  • Nära samarbete med andra yrkeskategorier

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Som person är du ansvarsfull och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan arbeta självständigt och ta egna beslut. Du är empatisk, har ett gott bemötande och lätt för att samarbeta. Körkort är ett krav.

Övrigt
Vi ser gärna att du arbetar under båda semesterperioderna.
Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.
Välkommen att söka redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Britta Landin: 036-10 75 93, britta.landin1@jonkoping.se
Enhetschef Åsa Jansson: 036-10 73 96, asa.jansson@jonkoping.se

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.