search
Sök
menu
Meny
Sök
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb Fysioterapeut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen, socialförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enl överenskommelse
TillträdesdagEnl överenskommelse till Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-05-31
Referensnr21-71-0004
Publicerad2021-01-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen, socialförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enl överenskommelse
Tillträdesdag
Enl överenskommelse till Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-05-31
Referensnr
21-71-0004
Publicerad
2021-01-14

Hos oss erbjuds du ett spännande, varierande och utvecklande arbete inom hälso- och sjukvårdsfunktionens verksamheter. Vi söker fysioterapeuter som vill arbeta i något av våra hälso- och sjukvårdsteam.

Vilka är vi?
Vi är 450 medarbetare som ansvarar för hälso-och sjukvårdsinsatser i enskilt hem och på äldreboende och korttidsenheter. Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelat i 11 team och ett Hemteam. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och 2 team har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att fysioterapeut, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete.

Hemteamen ansvarar för att under en utredningstid planera och utreda fortsatta insatser i den enskildes hem med syfte att öka eller bibehålla självständigheten och därmed öka möjligheterna för medborgaren att bo kvar i sin invanda miljö efter en sjukhusvistelse.

Du anställs i något av våra hälso- och sjukvårdsteam och i början av din anställning erbjuds du en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter.

Vad innebär arbetet?
I vårt arbete utgår vi från medborgarens egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet. Ditt uppdrag som fysioterapeut är att ansvara för rehabilitering för personer som bor på särskilda och ordinära boenden, korttids- och rehabenheter samt dagrehabiliteringar. Du bedömer, enskilt eller tillsammans med arbetsterapeut, personers funktionshinder och rehabiliteringsbehov t ex i en förflyttningssituation eller om det finns risk för ohälsa. Du utför och utvärderar behandlingar, provar ut tekniska hjälpmedel, gör träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation. Du handleder och utbildar även vid behov närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, d v s att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa.

Vad erbjuder vi?

  • Bonus utöver din ordinarie lön om du arbetar åtta veckor eller längre
  • Månadsanställning
  • Ett spännande, värdefullt, roligt och omväxlande arbete
  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor och chefer
  • Nära samarbete med andra yrkeskategorier

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut alternativt tar examen till sommaren 2021. Som person är du trygg och stabil med god förmåga att anpassa dig till förändringar. Du kan arbeta självständigt, ta ansvar och fatta egna beslut. Du har empatisk förmåga och lätt för att samarbeta med andra.
Körkort är ett krav.

Övrigt
Vi ser gärna att du arbetar under båda semesterperioderna.
Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.
Välkommen att söka redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Åsa Jansson: 036-10 73 96, asa.jansson@jonkoping.se
Enhetschef Britta Landin: 036-10 75 93, britta.landin1@jonkoping.se

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.