search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Alkohol- och drogbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-01-29
Referensnr21-70-0002
Publicerad2021-01-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-01-29
Referensnr
21-70-0002
Publicerad
2021-01-08

Är du en trygg person som har lätt för att samarbeta? Vill du ha ett spännande och omväxlande arbete? Då ska du söka jobbet som Alkohol- och drogbehandlare!

Vilka är vi?
Bruksborg är ett kommunalt HVB som arbetar med ett strukturerat verksamhetsinnehåll för män med missbruks- och beroendeproblematik. Bruksborg erbjuder ett boende i en trygg- och drogfri miljö med tillsyn dygnet runt. På Bruksborg finns det 19 platser med olika placeringskategorier såsom utredning, stöd, motivation och behandling. Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt.

Metoder vi använder oss av är bland annat motiverande samtal (MI), återfallsprevention, haschavvänjningsprogram (HAP), CRA och ASI. Andra inslag i verksamheten är bland annat psykosocialt stöd, kontaktmannaskap, social färdighetsträning, sysselsättning och friskvård.

Vad innebär tjänsten?
Du kommer att vara en del av ett personalteam som arbetar utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande. I dina arbetsuppgifter ingår det att tillsammans med klienterna planera, följa upp och arbeta utifrån deras individuella genomförandeplaner. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på behandling och motivationsarbete utifrån den enskildes missbruks- och beroendeproblematik, vilket kan innebära alltifrån stöd och hjälp med fysisk- och psykisk hälsa, sysselsättning, men även ekonomiska/juridiska frågor. Dokumentation och viss utredning ingår även i dina arbetsuppgifter. Vidare kommer det att ingå flera praktiska arbetsuppgifter då driften sköts gemensamt med klienterna. Du kommer att ha samarbetskontakter såväl inom socialtjänsten som externt mot andra myndigheter och vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor deltar aktivt i verksamhetens arbete och utveckling.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad socionom, behandlingspedagog eller har annan utbildning arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbete med människor med missbruks- och beroendeproblematik eller psykisk ohälsa. Det är meriterande om du har utbildning i Motiverande samtal (MI), ASI och Återfallsprevention.
För att trivas och hos oss på Bruksborg så tycker du om att arbeta nära klienterna i deras vardag, både i och utanför boendet. Du är en trygg person som har lätt för att samarbeta med andra. Vi förutsätter att du alltid har ett professionellt förhållningssätt till samarbetspartners, klienter, medarbetare och andra aktörer. För oss är det även viktigt att du tar egna initiativ och att du gillar att anta dig utmaningar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav i tjänsten.

Vi erbjuder dig:

  • Ett härligt gäng med arbetskollegor, där vi vill att du ska bli en del av vårt team och   sträva efter att utveckla och påverka vårt arbete.
  • Handledning och möjlighet till kompetensutveckling.
  • Förskottssemester.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel.


Övrigt
Arbetet är förlagt till dag, kväll och sovande jour natt, såväl vardag som helg.
Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Urval sker löpande.

Upplysningar
Enhetschef Ewa Blomqvist, telefon:036-10 37 34, mejl: eva.blomqvist@jonkoping.se
Länk: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Alkohol- och drogbehandlare!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Text