search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare till nystartad särskild undervisningsgrupp

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahults skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-07
Sista ansökningsdag2021-01-24
Referensnr20-60-2265
Publicerad2021-01-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahults skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-07
Sista ansökningsdag
2021-01-24
Referensnr
20-60-2265
Publicerad
2021-01-11

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.
 

Välkommen till oss 
Vi på Flahults skolområde ska till vårterminen starta upp en ny verksamhet som riktar sig mot elever i behov av särskilt stöd. Verksamheten kommer inledningsvis att bestå av tre pedagoger och två elever men kommer successivt utvecklas och bli större.

Du får nu chansen att vara med i uppstartsfasen av en ny verksamhet, där vi med hjälp av ett gott samarbete kommer skapa de bästa förutsättningarna för våra elever som är i behov av särskilt stöd! Visst låter det som ett inspirerande uppdrag!

Du kommer att ingå i Flahultsskolans organisation. Flahults skolområde strävar efter att vara ledande på förebyggande värdegrundsarbete och vi har ett nära samarbete mellan pedagoger och fritidsledare, speciallärare och elevhälsoteam. Vår arbetsplats präglas av stort engagemang och arbetsglädje i en mycket trivsam och positiv atmosfär!

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Du kommer ingå i ett team där du tillsammans med dina kollegor strukturerar och planerar den nya verksamheten. Den nya enheten kommer vara placerad på Taheskolan. Arbetet innebär att anpassa undervisningen efter den enskilde elevens behov och förutsättningar. Du förväntas också stödja eleven i sociala relationer. Du ser och utgår från elevens möjligheter och kompetenser för att nå framåt. Arbetet är aktivt och tålamodsprövande men också energigivande. Vidare innefattar tjänsten många kontakter med elevhälsoteam, rektor och sociala myndigheter, allt för att skapa en god lärandemiljö.

Din kompetens
Vi söker legitimerade lärare, grundlärare alternativt fritidslärare, med ämnesbehörighet och erfarenhet av bedömning och betygssättning. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever med behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i grundsärskola.

Som person är du lösningsfokuserad och har en god kommunikativ förmåga gentemot elever, kollegor och externa aktörer såsom sociala myndigheter Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer mycket höga krav på flexibilitet. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar tillsammans med dina kollegor för att skapa goda förutsättningar för att eleverna ska lyckas i sin skolgång.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Urval och intervjuer samt tillsättning kan komma att ske löpande före ansökningstiden har gått ut så sökt därför redan idag, vi är nyfikna på vår nya kollega.

Vill du veta mer?
Rektor Lena Bäckman, 036-10 37 65
Biträdande rektor Henrik Jonsson, 036-10 36 89
Lärarförbundet, 036-10 36 70
Lärarnas riksförbund, 036-10 57 15

Skicka in din ansökan redan idag. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.