search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem, som inspirerar till lärglädje

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslättsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-02-22 till 2021-12-31
Sista ansökningsdag2021-01-24
Referensnr21-60-0033
Publicerad2021-01-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslättsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-02-22 till 2021-12-31
Sista ansökningsdag
2021-01-24
Referensnr
21-60-0033
Publicerad
2021-01-11

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta som lärare med inriktning fritidshem på avdelningen Kajutan, åk 3-6. Tjänsten är ett vikariat pga föräldraledighet men med möjlighet till förlängning. Du är väl förtrogen med läroplanen, LGR 11 och du ser det som en självklarhet att anpassa den verksamhet som du arbetar i utifrån elevernas olika förutsättningar. Som lärare i fritidshem ser du som din uppgift att finna rätt pedagogik som stimulerar elevers utveckling och lärande samt erbjuda alla elever en meningsfull fritid. Natur och utomhuspedagogik samt värdegrundsarbete är viktiga inslag i vår verksamhet.

Välkommen till Hovslättsskolan!
Hovslättsskolan är ett skolområde som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola F-6 med cirka 360 elever. Antalet anställda är drygt 55 personer. Skolområdet är beläget 5 km söder om Jönköpings centrum. I närområdet finns idrottsplats, hembygdsgård, vandringsled och fin natur som används i undervisningen. Skolans pedagoger jobbar i arbetslag där olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap i centrum och har fokus på trygghet- och värdegrundsarbete. Allt vårt arbete utgår från våra ledord; trygghet, kunskap och glädje. Vi kommer till hösten att vara en VFU-skola för både fritids och skola. 

På Kajutans fritidsavdelning arbetar du med de äldsta eleverna på skolan där ni har tillgång till egna lokaler. Arbetslaget planerar arbetet ihop för att utmana, inspirera och göra eleverna delaktiga i fritidsverksamheten. På Kajutan är du även engagagerad i hela skolans trygghetsarbete och deltar i flera av skolans gemensamma aktiviteter för att öka vi-känslan. På Hovslättsskolan har vi tillsammans tagit fram ett dokument för att få en röd tråd i vårt arbete på fritids, där både läroplan och progression i lärandet blir tydligt. Vi strävar också efter att ha ett gemensamt förhållningssätt på hela skolan, med tydlig struktur och rutiner.  Till hösten kommer vi att fortsätta med kollegialt lärande för att utveckla den tillgängliga lärmiljön ännu mer på fritids. 

Din kompetens
Du är behörig lärare med inriktning mot fritidshem samt har en giltig lärarlegitimation. Personlig lämplighet för tjänsten är viktig och detta innebär att du har en god samarbetsförmåga, är engagerad, flexibel och arbetar aktivt för att göra verksamheten bättre.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Länk till Hovslättsskolans hemsida

Vill du veta mer?
Rektor Åsa Selvander, 036-103760
Biträdande rektor Anna Jakobsson 036-103761
Lärarförbundet Helena Josefsson, 036-103747
Lärarförbundet Marika Lindberg, 0730-288049

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.