search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Semestervikarier till Socialtjänstens verksamheter

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid- och familjeomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100&
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-06-30
Referensnr21-70-0006
Publicerad2021-02-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ- och familjeomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100&
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-06-30
Referensnr
21-70-0006
Publicerad
2021-02-02

Individ och familjeomsorgen och bostadsenheten i Jönköpings kommun söker semestervikarier till fyra av våra verksamheter inom behandling och stöd, Bruksborg, Mobila teamet och Kärrarps gård och Bostadsenheten. Har du avslutad eller pågående utbildning inom området och är en stabil person med förmåga att skapa och bibehålla goda relationer? Då är du den vi söker!

Vad innebär arbetet inom våra verksamheter?
Gemensamt för verksamheterna som du kan läsa mer om nedan, är att vi arbetar utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande. Arbetsuppgifterna är varierande och kan innebära alltifrån stöd och hjälp med fysisk- och psykisk hälsa, sysselsättning eller följa med på besök till olika myndigheter. Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt. Du kommer också att arbeta med dokumentation.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har pågående eller avslutad KY-utbildning med inriktning behandling, socionom, socialpedagog eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med behandling, stöttning och motivation hos ungdomar, vuxna eller familjer. Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.

Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.

B-körkort är ett krav.

EoS
Arbetar med personer med missbruk eller beroendeproblematik i en sysselsättning som också ska vara ett socialt sammanhang. Arbetstider måndag till fredag dagtid. Körkort är ett krav, verksamheten finns på Ekhagen

BoP
Teamet arbetar tillsammans med regionen med personer med missbruk eller beroendeproblematik och psykiatrisk sjukdom i det egna hemmet eller i verksamhetens lokal. Arbetstider måndag till fredag dagtid. Körkort är ett krav. Verksamheten finns i centrala Jönköping

Retur
Arbetar med personer med missbruk eller beroendeproblematik i en arbetsrehabilitering som bedrivs i en industrimiljö. Arbetstider måndag till fredag dagtid. Körkort är ett krav, Verksamheten finns i Hovslätt

Bruksborg
Bruksborg är ett kommunalt HVB som arbetar med ett strukturerat verksamhetsinnehåll för män med missbruks- och beroendeproblematik. Bruksborg erbjuder ett boende i en trygg- och drogfri miljö med tillsyn dygnet runt. På Bruksborg finns det 16 platser med olika placeringskategorier såsom utredning- stöd- motivation- och behandling. Det finns utöver dygnsvård utrymme för upp till tio dagvårdsklienter.

Mobila teamet
Det mobila teamet arbetar med biståndsbedömda insatser med fokus på individ, missbruk och beroende. Teamet vänder sig till män och kvinnor med missbruks/beroendeproblematik och som har en egen bostad. Målet med insatsen är att klienten ska uppleva en ökad livskvalitet, utveckla sin förmåga till att leva mer självständigt och få bättre förutsättningar för att bo kvar i den egna bostaden. Teamet utgår från verksamhetslokalen på Norra Strandgatan i Jönköping.

Bostadsenheten
Bostadsenheten har hela kommunen som arbetsområde och erbjuder stöd till familjer och enskilda som inte får en bostad på egen hand. Utifrån den enskildes behov utförs stöd och tillsyn i boendet som erbjuds genom andrahandskontrakt med tilläggsavtal i olika typer av bostäder. Individerna kommer i dag från olika sektioner inom socialtjänsten; försörjningsstöd, missbruk, funktionshinderomsorg, barn och unga, eller kvinnofrid.

Övrigt
Vi söker ett par semestervikarier till varje verksamhet så vänligen ange in din ansökan vilken eller vilka verksamheter du är intresserad av att arbeta i. Vi kommer tillämpa löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
- Bruksborg och Mobila teamet Ewa Blomqvist 036-103734 ewa.blomqvist@jonkoping.se 
- Bostadsenheten Johan Ljungdahl 036-103432 johan.ljungdahl@jonkoping.se
- EoS, BoP och Retur Anna-Karin Magnusson 036-107421, anna-karin.magnusson@jonkoping.se

För information om rekryteringsprocessen och ansökan kontakta rekryteringsenheten 036-107575.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.