search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Undersköterska

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSmedjegården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-03-01
Sista ansökningsdag2021-01-26
Referensnr21-71-0005
Publicerad2021-01-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Smedjegården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-03-01
Sista ansökningsdag
2021-01-26
Referensnr
21-71-0005
Publicerad
2021-01-12

Har du ett genuint intresse för andra människor? Ser möjligheter i förändringar och trivs bra med att arbeta i team? Är du undersköterska? Då är det dig vi söker till Smedjegårdens äldreboende!

Vilka är vi
Smedjegårdens äldreboende ligger vid Tabergsån i natursköna Norrahammar. Smedjegården är ett äldreboende med demensinriktning med 27 lägenheter på demensenheter och 9 lägenheter på en kottridsenhet med demensinriktning. Vi har en fantastisk trädgård och innergård som nyttjas av både personal och hyresgäster. Vi är ett stabilt team på cirka 40 medarbetare med en god sammanhållning och låg personalomsättning. Vår brukarenkät visar också på nöjda hyresgäster. I huset har även Hälso- och sjukvårdsfunktionen team 10 sin verksamhet. Nu söker vi två nya medarbetare som vill vara en del av vårt team på demensenheten.

Vad gör vi
Arbetsuppgifter innebär personlig omvårdnad tillsammans med vardagliga sysslor så som städ, tvätt, sociala aktiviteter, läkemedelshantering och diverse ansvarsområden. Du kommer att lägga stor vikt vid medborgarnas integritet och arbeta utefter den värdegrund som bygger på individens önskan, behov och förmåga. Ditt uppdrag är att vara professionell yrkesutövare som arbetar utifrån att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Arbetet sker aktivt med kontaktmannaskap, genomförandeplaner och social dokumentation.

Din kompetens

 • Du är utbildad undersköterska och har tidigare arbetslivserfarenhet från vård- och omsorg. 
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med demensvård.
 • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och behåller fokus på rätt saker.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du behärskar svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med boenden, anhöriga samt dokumentation via dator etc.


Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad eftersom det hjälper dig att förstå situationer som de boende ställs inför. Självklart har du även ett genuint intresse för människor och service!

Vi erbjuder dig
 • En trygg anställning
 • Flexibelt och varierande arbete
 • Träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, med en startsumma på 100 kr
 • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
 • Förmånscykel

Övrigt

Arbetstiderna är förlagda till dag och kväll, såväl vardag som helg.

Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete på flera enheter kan komma att vara aktuellt. Jönköpings kommun strävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

Upplysningar
Marita Fredriksson, enhetschef, 036-102055
Camilla Nordén enhetschef, 036-102252

Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som undersköterska på Smedjegårdens äldreboende!Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.