search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter som stöttar medborgare till ett självständigt liv!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enl överenskommelse
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-05
Referensnr21-70-0009
Publicerad2021-02-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enl överenskommelse
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-05
Referensnr
21-70-0009
Publicerad
2021-02-05

Brinner du för människor och service?  Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett varierande och självständigt arbete? Då har du ett jobb att söka!

Som personlig assistent har du en betydelsefull roll där du stödjer och motiverar medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att utföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en meningsfull vardag för medborgaren.

Ditt nya jobb
Som personlig assistent stöttar du medborgare som har såväl fysiska, psykiska som intellektuella funktionsvariationer. Du utför arbetet i den enskildes hem, oftast ensam, där du arbetar utifrån personens egna resurser och behov. Du stöttar i vardagen med exempelvis personlig hygien, medicinering, förflyttning, kommunikation, aktiviteter och hushållsarbete. Ditt arbete innebär också kontakt med anhöriga, gode män och sjukvård. I din roll ansvarar du även för tidsregistrering och dokumentation.

Vi söker dig som

 • Är utbildad undersköterska eller personlig assistent och har erfarenhet från vård- och omsorg, särskilt personlig assistans-området.
 • Har självinsikt, skiljer på det personliga och professionella samt vill förstå situationer medborgaren ställas inför.
 • Sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker.
 • Arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med utåtagerande personer. 

Självklart har du som söker ett genuint intresse för människor, relationer och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vissa av våra tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
 • Trygg anställning
 • Flexibelt och varierande arbete.
 • Metodhandledare för stöd i arbetet.
 • Möjlighet till kompetensutveckling.

Övrigt
Rekryteringen avser tillsvidaretjänster samt vikariat. Ange i din ansökan vilken tjänst du är intresserad av. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, vaken natt och journatt under både vardagar och helger. Det är medborgarens assistansbeslut som styr schemaläggningen.  
Jönköping erbjuder heltid som norm och arbetar med samplanering vilket innebär att arbete hos flera medborgare kan bli aktuellt.

Kontakt
Maria Öblom, Samordnare personlig assistans, 036-10 28 91
Josefin Gustafsson, Rekryteringskonsult personlig assistans, 036-10 22 66
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc

https://www.youtube.com/watch?v=dFus0tkJfW0
https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.