search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödpedagog/Stödassistent som inger lugn!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Fagerslätt
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-02-08
Sista ansökningsdag2021-02-24
Referensnr21-70-0021
Publicerad2021-02-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Fagerslätt
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-02-08
Sista ansökningsdag
2021-02-24
Referensnr
21-70-0021
Publicerad
2021-02-03Vill du vara en del av vårt team i ett helt nytt gruppboende och driva dess utvecklingen framåt? Är du en person som inger trygghet och har ett genuint intresse för människor? Vill du göra samhällsnytta? Är du både en lagspelare och självgående i ditt arbete? Då är det dig vi söker!

Som stödpedagog/stödassistent kommer du att arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du har ett nära samarbete tillsammans med dina kollegor där ni arbetar för att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare. Du finns med och stöttar utifrån medborgarens behov och önskemål i vardagens olika moment. Gruppbostaden är belägen på fagerslätt i Huskvarna och är för medborgare med intellektuella funktionsvariationer.


Ditt nya jobb
Dina arbetsuppgifter innebär att du är ett stöd i vardagen för våra medborgare som bor på gruppbostaden. De personer som bor här har  olika behov av stöttning. Det kan innefatta både personlig omvårdnad, hemmets skötsel, sociala- och fritids aktiviteter. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Vi skapar förutsättningar för motivation och utveckling genom att hitta möjligheter i den enskildes vardag. Vi arbetar med aktiviteter utifrån medborgarens behov och förmågor. I din roll som stödpedagog/stödassistent har du även kontaktmannaskap vilket innebär att varje medarbetare har det yttersta ansvaret för en eller flera medborgare med olika kontakter kring denne och ansvarar för planering av strukturer. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningsätt där den enskilde aktivt påverkar sitt boende i önskad riktning. Social dokumentation och genomförandeplaner är ett viktigt arbetsredskap.


Din kompetens

 • Du har läst som lägst omvårdnadsprogrammet. Det är Meriterande om du är utbildad stödpedagog eller har en utbildning som bedöms likvärdig. 
 • Vi söker dig som har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och har arbetat med personer med intellektuella funktionsvariationer.
 • Meriterande om du har körkort.
 • Du är lugn och stabil i stressade/pressade situationer.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.
 • Har mod att agera efter sin egen övertygelse.
 • Du har lätt för att anpassa dig till nya situationer och snabbt kan ändra förhållningsätt samt ser möjligheter i förändring.
 • Du tar ansvar för din uppgift. Strukturerar upp hur du ska gå tillväga och driver processen vidare.
 • Du är trygg och stabil och anpassar dig till olika situationer som uppstår på ett professionellt sätt.
 • Du är bra på att arbeta tillsammans med andra människor samt är lyhörd och öppen för andra åsikter.
 • Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.
 • Erfarenhet av social dokumentation.
 • Kunnig inom multi access.


Självklart drivs du av att tillsammans med de boende och kollegor hitta motivation och möjligheter till utveckling.
Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!


Vad erbjuder vi
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
 • Rabatt på bland annat träningskort och länstrafikens årskort
 • Semester från första anställningsåret
 • Förmånscykel

Övrigt
Rekryteringen avser tillsvidaretjänster på 100% där arbetet är förlagt till dag och kväll, såväl vardag som helg samt vaken natt och sovande jour. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att det kan bli aktuellt att vi samarbetar med andra närliggande verksamheter. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer och tillsättning av tjänsterna kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut. Välkommen att söka redan idag!


Kontakt
Anna Vaim, Enhetschef 036-107527
Rekryteringsenheten  036-107575
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som stödpedagog till Fagerslätts gruppbostad!

https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.