search
Sök
menu
Meny
Sök
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb inom vård- och omsorg

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, funktionshinderomsorg och äldreomsorg
AnställningsformTidsbegränsad
OmfattningEnligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-07-31
Referensnr21-71-0017
Publicerad2021-02-01
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, funktionshinderomsorg och äldreomsorg
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
Enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-07-31
Referensnr
21-71-0017
Publicerad
2021-02-01

Har du ett genuint intresse för att arbeta med människor? Är du ansvarstagande och en lagspelare – med en positiv inställning till ditt arbete? Som semestervikarie hos oss har du ett av Sveriges viktigaste jobb. Du ger bästa service till våra medborgare.

Ditt sommarjobb 
Äldreomsorg: Inom äldreomsorgen finns många olika verksamheter och din arbetsplats är på något av kommunens äldreboenden, i daglig verksamhet eller i medborgarnas egna hem i form av hemtjänst. Här ser du till att våra äldre medborgare får den omvårdnad och stöd de behöver, alltid med individen i fokus. Ett arbete inom äldreomsorgen innebär att du hjälper våra äldre med omvårdnad, personlig hygien och vardagliga sysslor för att ge våra medborgare får en meningsfull vardag. Det är ett omväxlande och socialt arbete där dina arbetsuppgifter har som syfte att främja medborgarnas personliga förmågor.

Funktionshinderomsorg: Inom funktionshinderomsorgen finns många olika verksamheter och din arbetsplats är på något av kommunens grupp-eller korttidsboende, service boende, daglig verksamhet eller i medborgarens eget hem. Ditt arbete inom funktionshinderomsorgen består av att ge ett individuellt anpassat stöd i det dagliga livet. Du tillgodoser medborgarens fysiska, psykiska och sociala behov, från personlig hygien till matlagning och fritidsaktiviteter. Medborgaren ska få det stöd som behövs för att kunna leva ett så bra och självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Inom våra verksamheter arbetar vi både med barn och vuxna.

Din kompetens 
Det är önskvärt att du har omvårdnadsutbildning och/eller erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, men det är inget krav. Du är en lagspelare som gärna arbetar i team men vi ser även att du har förmågan att arbeta självständigt. Du som söker behärskar det svenska språket i tal och skrift då du ska kunna kommunicera med medborgare och kollegor samt kunna skriva och läsa anteckningar i det dagliga arbetet. I vissa tjänster tar vi oss till våra medborgare genom att köra bil eller cykla. Det innebär att du ofta måste antingen ha B-körkort eller kunna cykla.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bonus till semestervikarier
Du som arbetar 8-10 veckor under sommaren får en bonus från 4000 kr utöver ordinarie lön.

Bra att veta
Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter med avtalsenlig lön och introduktion i arbetet. Din arbetstid är heltid eller enligt överenskommelse på dagtid, kväll eller natt både vardag och helg. Våra semesterperioder är v. 25-28 (period 1) och v. 29-32 (period 2). Vi prioriterar de sökande som kan arbeta hela sommaren eller en längre sammanhängande period.

Tänk på att du ska kunna ta dig till och från arbetsplatsen som ligger i det/de geografiska områden du har valt i din ansökan.

Rekrytering och urval sker löpande, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Belastningsregister
För att få arbeta inom vård och omsorg behöver vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din intresseanmälan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Vill du veta mer?
Rekryteringsenheten besvarar dina frågor på tfn: 036-10 75 75 eller e-post: rekryteringsenheten@jonkoping.se
Vi finns också på instagram, @RekryteringsenhetenSOCjkpg

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.