search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Semestervikarier ungdomsboenden

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid- och familjeomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-06-30
Referensnr21-70-0022
Publicerad2021-02-01
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ- och familjeomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-06-30
Referensnr
21-70-0022
Publicerad
2021-02-01

Individ och familjeomsorgen i Jönköpings kommun söker semestervikarier till våra verksamheter inom behandling, stöd och integration. Har du avslutad eller pågående utbildning inom området och är en stabil person med förmåga att skapa och bibehålla goda relationer? Då är du den vi söker!

Vad innebär arbetet inom våra verksamheter?
Gemensamt för verksamheterna som du kan läsa mer om nedan, är att vi arbetar utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande. Arbetsuppgifterna är varierande och kan innebära alltifrån stöd och hjälp med fysisk- och psykisk hälsa, sysselsättning eller följa med på besök till olika myndigheter. Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt. Du kommer också att arbeta med dokumentation.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har pågående eller avslutad KY-utbildning med inriktning behandling, socionom, socialpedagog eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med behandling, stöttning och motivation hos ungdomar, vuxna eller familjer. Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.

Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.

B-körkort är ett krav.

Kärrarps gård
Kärrarp är ett HVB-hem för ungdomar mellan 13 och 20 år med psykosocial problematik. Under 2021 kommer Kärrarp ha möjlighet till en mixad målgrupp men med fokus på flickor. Det finns åtta platser varav en är akutplats. De som bor här är ungdomar med grund i SoL eller LVU. Personalen arbetar tillsammans med ungdomen för att få vardagen att fungera och att hitta redskap för att rusta sig för framtiden. Motivation, struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Söker både vaken natt, dag/kväll samt jour tjänstgörning.

Tellus Ungdomsboende
Tellus är ett stödboende med ca 25 satellitlägenheter. Målgruppen är ungdomar 16-20 år som behöver hjälp att ta steget in i vuxenlivet. Vi erbjuder stöd och träning utifrån en individuellt strukturerade insatser vad gäller social färdighetsträning, boendeträning, fritid/sysselsättning, men också speciella insatser utifrån problemområden som droger, NPT eller psykisk/fysisk ohälsa.
Dag och kvällsarbete. Vi behöver även 1-2 nattjänster innehållande journatt.

EBI – Enskilt boende med integrationsstöd
EBI är ett boende med integrationsstöd, där tidigare ensamkommande ungdomar i åldern 17-21 bor i satellitlägenheter alternativt hyr rum. Vi jobbar som ett mobilt team där fokus ligger på den enskildes behov av hjälp för att ta steget in i det svenska samhället. Vi jobbar mycket med frågor som sysselsättning, bostadssök och hushållsekonomi. Stödinsatser och vägledning på individuell nivå gällande psykisk och fysisk hälsa är också en del av arbetet.
Dag och kvällsarbete samt vissa pass med journatt.

HVB-hem söder
HVB Söder är ett HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar med plats för åtta ungdomar. Inriktningen på verksamheten är stöd och fostran till vård och behandling samt integration och samhällsorientering in i det svenska samhället. Verksamheten bedrivs i en treplansvilla på Torpa. Målgruppen på HVB Söder är ensamkommande barn och unga. Målsättningen med vistelsen är att ungdomarna ska få möjlighet och utrymme till insatser de har behov av under placeringstiden. Detta säkerställs genom tydliga målbilder utifrån vårdplan - genomförandeplan - delmål, tydliga strukturer, täta kontaktmannasamtal och uppföljningar med myndighetsutövningen.  
Verksamheten följer socialstyrelsens föreskrifter med inriktning på stöd och integration. I praktiken innebär detta att trygga miljön för ungdomarna och jobba aktivt med att integrera och rusta ungdomarna med olika färdigheter för att de ska klara sig på egen hand i det svenska samhället.
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll samt journatt.

Övrigt
Vi söker ett par semestervikarier till varje verksamhet så vänligen ange in din ansökan vilken eller vilka verksamheter du är intresserad av att arbeta i. Vi kommer tillämpa löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
- Kärrarps gård, Kristian Frejdh 036-107589 kristian.frejdh@jonkoping.se
- Tellus, Fredrik Jonsson, 036-106736, fredrik.jonsson@jonkoping.se
- EBI och HVB-hem söder, Amir Malaki 036-102208 amir.malaki@jonkoping.se

För information om rekryteringsprocessen och ansökan kontakta rekryteringsenheten 036-107575.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.