search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent med inriktning mot psykiatri

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Drottninggatans gruppbostad
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-06-01 eller enlig överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-02-25
Referensnr21-70-0024
Publicerad2021-02-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Drottninggatans gruppbostad
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-06-01 eller enlig överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-02-25
Referensnr
21-70-0024
Publicerad
2021-02-04

Vilka är vi?
Integrerad Enhet Öster består av en gruppbostad som är ett kvalificerat boende och uppfyller de krav som ställs enligt SoL och LSS,  två boendestödsteam och en träffpunkt. Gruppbostaden har sju lägenheter inne på gruppboendet och tre servicelägenheter som ligger i anslutning till boendet. Integrerad Enhet Öster ligger i centrala Huskvarna. Boendestöds teamen arbetar främst mot område Huskvarna och område/landsbygd mor Gränna/Visingsö  
På Drottninggatans gruppbostad arbetar både kvinnor och män, totalt nio medarbetare. 

Vad gör vi? 
Vårt arbete utgår från de beslut den enskilde beviljats enligt socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Som stödassistent kommer du att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt genom att stödja och motivera den enskilde att utföra aktiviteter i det dagliga livet. Vårt uppdrag är att vara professionella yrkesutövare som ska arbeta för att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Arbetet innehåller både praktiska och sociala insatser som kan utföras i den enskildes bostad, men även utanför hemmet. Vi arbetar vidare med dokumentation, upprättande av genomförandeplaner och du kommer ha ett flertal kontaktmannaskap.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad undersköterska/skötare/specialpedagog eller har annan relevant utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom psykiatrin. Som person är du initiativtagande, strukturerad och du tar ansvar för självständigt arbete såväl som du kan arbeta tillsammans med andra i team. Du deltar i omvårdnadsarbetet tillsammans med övrig personal och bidrar med din kompetens i gruppen.

B-körkort är ett krav för tjänsten!

Vi erbjuder:

  • Vi tillämpar individuell lönesättning.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Betald semester från första anställningsåret.
  • Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort.
  • Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dagtid/kväll/sovande jour natt, vardagar och helg.
Vi arbetar med samplanering vilket innebär att det kan bli aktuellt att vi samarbetar med andra närliggande verksamheter
Vi tillämpar löpande urval. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Carina Hafström 036 102350
Fackliga företrädare, http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.