search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Paletten Korttidshem

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, paletten Hisingstorp
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-07
Referensnr21-70-0032
Publicerad2021-02-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, paletten Hisingstorp
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-07
Referensnr
21-70-0032
Publicerad
2021-02-04

Vilka är vi?
Paletten ligger i området Hisingstorp och är ett korttidshem för barn med intellektuell funktionsnedsättning och med inriktning mot autismpektrum. Korttids erbjuder växelvis avlastning och miljöombyte inom ramen för LSS. Verksamheten har nio anställda. Vi har kapacitet att ta emot fyra barn åt gången. I dagsläget har vi totalt 17 barn som bor hos oss växelvis. Dagtid är barnen på förskola, skola och fritidsverksamhet. Arbetet på korttids styrs utifrån varje barns individuella genomförandeplan och aktiviteterna anpassas efter den enskildes önskemål och behov.

Vad gör vi?
Vi är en stödfunktion åt barn med särskilda behov av struktur, trygghet och kontinuitet. Grunden i vårt förhållningssätt är lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik (t.ex. bildstöd och schema). Läkemedelshantering och dokumentation ingår i arbetet. I arbetet ingår också att skapa och upprätthålla god kontakt med bland annat skola, anhöriga och ansvarig sjuksköterska. Vi planerar och strukturerar arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Samtliga medarbetare ska även bidra till utveckling och förbättringar i verksamheten.

Vem söker vi?
Du ska ha relevant utbildning inom området, så som Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller på högskolenivå inom specialpedagogik. Erfarenhet av arbete inom området är önskvärt. Du bör vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som har stort behov av struktur, trygghet och omsorg. Du behöver vara lyhörd och ha god kommunikativ förmåga. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av arbetet. Körkort är önskvärt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort och länstrafikens årskort.
- Förmånscykel.

Övrigt
Tjänsten är på 100 % och arbetstiden är förlagd till dag/kväll och helg och eventuellt kan viss jourtjänstgöring bli aktuell. 
Vi tillsätter två tjänster. 
Urval och intervjuer sker löpande, välkommnen in med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Janna Josefsson, enhetschef 036-105902
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.