search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonom

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkonomiavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2021-05-10 till 2022-08-31
Sista ansökningsdag2021-02-26
Referensnr21-60-0065
Publicerad2021-02-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekonomiavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-05-10 till 2022-08-31
Sista ansökningsdag
2021-02-26
Referensnr
21-60-0065
Publicerad
2021-02-04

Vill du vara med oss att inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. 
Vi kallar det lärglädje. 


Ditt nya jobb
Att vara ekonom hos oss...
... är ett omväxlande och spännande uppdrag! Du blir en av enhetens nio medarbetare inom ekonomi och kommer att arbeta med inriktning mot grundskola. Du arbetar konsultativt och stödjande vad gäller ekonomifrågor med bl.a. budget, uppföljningar, prognoser och bokslut vilket innebär täta kontakter med verksamheten och ett nära samarbete med övriga ekonomer. Vidare medverkar du vid informationstillfällen och utbildningar som erbjuds verksamheten. Som stöd i vårt arbete har vi ekonomisystemet Visma, QlikView och Excel.

Välkommen till oss
På utbildningsförvaltningens ekonomiavdelning stöttar du, tillsammans med dina kollegor, verksamhetschefer och rektorer. Som stödenhet stöttar vi verksamheten som är mångfacetterad, från förskola och skola till arbetsmarknad och vuxenutbildning. Du utvecklas yrkesmässigt genom de frågor du möter i arbetet.

I det längre perspektivet är vår målsättning på ekonomiavdelningen att göra skillnad för barn och elever på kommunens skolor. Tjänsten är förlagd till utbildningsförvaltningens ekonomiavdelning, som är en av förvaltningens fyra stabsenheter som är placerade i det nybyggda stadshuset i Huskvarna.

Din kompetens
Vi söker dig...
... som har ekonomexamen på högskolenivå alternativt förvärvat, som vi bedömer, likvärdig erfarenhet. Goda Excelkunskaper är ett krav.
Du har lätt för att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Meriterande är om du har erfarenhet från kommunal ekonomi och skolverksamhet.

Som person är du serviceinriktad, har lätt för att samarbeta, är noggrann och van att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en god strategisk och analytisk förmåga som bidrar till enhetens utveckling. Du ser utmaningen i en tempofylld arbetssituation med höga målsättningar.
Vid rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Bra att veta
Vi erbjuder...
- en positiv och inkluderande arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att nå uppsatta mål
- en spännande verksamhet med möjlighet till personlig utveckling inom ekonomiområdet
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Jobba i Jönköpings kommun

Tjänsten är ett vikariat för en av våra kollegor som går på föräldraledighet. Ev kan tillsvidareanställning komma att bli aktuell vid en ev förlängning. 

Vill du veta mera
Stefan Sandqvist, 036-106778
Carina Andersson, ekonomistrateg 036-106774
Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.