search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare i gymnasiesärskolan

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-08-12
Sista ansökningsdag2021-03-07
Referensnr21-61-0008
Publicerad2021-02-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-08-12
Sista ansökningsdag
2021-03-07
Referensnr
21-61-0008
Publicerad
2021-02-10

Lärglädje börjar med dig. Vill du bli en av våra nya speciallärare och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola. Vill du vara med och bidra till högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet för dig!

Välkommen till oss
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sanda Grundsärskola, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Idrottshögstadium och Sandagymnasiet. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På skolan går det ca 1400 elever och i organisationen finns ca 220 personal.
Du möter en arbetsplats i Jönköpings Kommun där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
Våra gemensamma ledord är Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism.
Sanda Gymnasiesärskola erbjuder en modern utbildning i fräscha lokaler utrustade med modern teknik där eleverna utvecklas utifrån sina unika förutsättningar. Vi arbetar för att ge våra elever en stimulerande skolgång med väl avvägda utmaningar för att göra dem rustade på bästa sätt inför framtiden.

Ditt nya jobb
Som speciallärare i Gymnasiesärskolans individuella program arbetar du i första hand med undervisning och de uppgifter som där hör till. Du ingår som ansvarig mentor i ett arbetslag bestående av olika yrkesprofessioner där Ni alla arbetar som ett team kring eleverna under deras skoldag.
I vår verksamhet ska varje elev få möjlighet att utmanas för att nå toppen av sin potential. Du har som speciallärare uppgift att ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Din tilltro till elevernas förmåga att utvecklas ska vara hög och du besitter förmågan att fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.

Din kompetens
Vi söker dig som har lärarexamen/förskollärarexamen och speciallärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning. Du bör ha kunskaper och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK) även med teckenstöd (TAKK) och kunskaper och erfarenhet om elever med olika funktionsnedsättningar. Det är meriterande om du har kunskaper om NPF/Autism samt erfarenhet inom särskolan. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Vi fäster stor vikt i att ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen tillsammans med andra i kollegiet. Personlig lämplighet är av stor betydelse.

 
Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatumen löpt ut, så skicka in din ansökan redan i dag.

Vill du veta mer?
Lena Cervin, rektor, tfn 036-107688, lena.cervin@jonkoping.se
Åsa Grahn, bitr. rektor, tfn 036-106291, asa.grahn@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.