search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

HR-konsult

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHR-enheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-06-01
Sista ansökningsdag2021-02-24
Referensnr21-60-0212
Publicerad2021-02-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
HR-enheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-06-01
Sista ansökningsdag
2021-02-24
Referensnr
21-60-0212
Publicerad
2021-02-09

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och bidra till lärglädje hela vägen, från förskola till vuxenutbildning!

Ditt nya jobb
Som HR-konsult är du viktig för att utbildningsförvaltningen ska nå sin vision Lärglädje - hela vägen! Vi erbjuder en roll där du kommer arbeta med att vägleda och ge stöd till våra chefer inom hela HR-området, framförallt inom rehabilitering och arbetsrättsliga ärenden. Du deltar i utvecklingen av vårt strategiska arbete, både genom att delta i och själv driva uppdrag. I din nya tjänst får du många kontaktytor och du samarbetar tätt med allt från HR-chef, kollegor på avdelningen, förvaltningens 150 chefer och våra 17 fackförbund.

Välkommen till oss
HR-avdelningen är en av utbildningsförvaltningens centrala stödfunktioner som har till uppdrag att skapa förutsättningar, vägleda och ge service till verksamhetens chefer utifrån arbetsgivarperspektivet. Vi är 20 medarbetare med fokus på engagemang, nytänkande och gemenskap. Avdelningen leds av HR-chef och enhetschef.  Inriktningen på vårt arbete styrs av våra politiska nämnder (barn- och utbildningsnämnden och utbildning- och arbetsmarknadsnämnden) samt av arbetet med Jönköpings kommuns gemensamma arbetsgivarpolitik. 

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i ditt uppdrag genom ett ständigt lärande och tillsammans med en chef som står för ett tillitsbaserat ledarskap. Ta chansen att bli en del av ett gäng som gör skillnad för verksamheten!

Din kompetens
Vi söker dig som brinner för att arbeta med HR-frågor och ser hur vi bidrar till att erbjuda en trygg verksamhet för alla våra barn och elever. Du drivs av att ge professionellt HR-stöd till verksamhetens chefer och och du ser värdet i att jobba tillsammans med andra för att leverera bästa stödet till verksamheten. Det gör dig inget att inte alltid veta vilka utmaningar dagen innehåller, då du som person är strukturerad och har fokus på att hitta lösningar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och dina förutsättningar för att växa i rollen.

För att lyckas i rollen vill vi att du har:
- högskoleutbildning med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig och relevant för rollen.
- erfarenhet av HR-konsultativt arbete
- mycket god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift

Det är önskvärt att du har arbetat med SKRs kollektivavtal. Kännedom om skolans verksamhet och kollektivavtal är särskilt meriterande.

Bra att veta
Intervjuer kommer hållas 1 mars 2021. Tjänsten beräknas tillträdas under juni månad (eller efter överenskommelse).

Vill du veta mera
Kontakta enhetschef Julia Vikman på 073-035 46 81 eller julia.vikman@jonkoping.se
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.