search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd, Öxnehaga
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-02-24
Referensnr21-70-0033
Publicerad2021-02-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd, Öxnehaga
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-02-24
Referensnr
21-70-0033
Publicerad
2021-02-10


Vad innebär tjänsten?
Som socialsekreterare hos oss på Öxnehaga arbetar du med handläggning av försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen. Här arbetar två sektionsadministratörer, ett tjugotal socialsekreterare, en förste socialsekreterare och en enhetschef. Vi har ett nära samarbete med kommunens arbetsmarknadsavdelning, Arbetsförmedlingen, sjukvården och Försäkringskassan. Vi arbetar enligt MI-metoden och utredningsmaterialet MIX. I arbetet mot målet att individen ska bli självförsörjande utgår vi från varje individs förutsättningar. Tjänsten innebär sedvanlig handläggning av försörjningsstöd. Vi möter människor från flera kulturer och med olika bakgrund och förutsättningar varje dag, en dag är aldrig den andra lik, vilket gör arbetet varierande och utvecklande.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd är meriterande. Du som söker har god samarbetsförmåga, är flexibel och nyfiken. Vidare är du intresserad av och har förmåga att motivera och stödja människor i processer som leder till självförsörjning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi dig?
Som socialsekreterare inom socialförvaltningen i Jönköpings kommun har du en rad olika stödfunktioner som ger dig trygghet i din arbetsroll. I arbetsteamet finns en förste socialsekreterare som ger handledning och finns som stöd när du fattar beslut i ärenden. Du erbjuds också en grundlig introduktion. Vi har väl utarbetade rutiner och processer och många kollegor att samarbeta med. Dessutom finns stöttning av din närmaste chef.
Som anställd hos oss erbjuds du också:

- Flexibel arbetstid
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort 

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. Välkommen in med din ansökan.

Upplysningar
Johanna Jinnestrand, enhetschef 036-106661
Jörgen Andersson, 1:e socialsekreterare 036-106001
Fackliga företrädare; http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.