search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare F-3, inriktning allmän didaktik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarum skolområde F-6
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-08-12
Sista ansökningsdag2021-02-28
Referensnr21-60-0215
Publicerad2021-02-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarum skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-08-12
Sista ansökningsdag
2021-02-28
Referensnr
21-60-0215
Publicerad
2021-02-12

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Som förstelärare i allmän didaktik arbetar du i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du har en nyckelroll i att leda kollegialt lärande. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet.
Du är med i skolans utvecklingsgrupp i nära samarbete med skolans förstelärare och skolledningen, där du ges stor möjlighet att påverka i vilken riktning skolan ska arbeta. Du håller dig uppdaterad kring aktuell forskning och utvärderar löpande din undervisning tillsammans med dina kollegor.

Uppdraget är ett förordnande på tre år, där du har en tillsvidaretjänst som lärare i botten.

Välkommen till oss!
På Ljungarumsskolan får du möjlighet att arbeta tillsammans med utbildade och erfarna kollegor, med Lärglädje hela vägen! Som förstelärare är du en nyckelspelare i skolans utvecklingsfrågor och du ges stor frihet att vara med och utforma ditt uppdrag. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Du är legitimerad F-3 lärare och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Som person har du en mycket god samarbetsförmåga, engagerar och skapar delaktighet hos dina kollegor och tillsammans skapar ni förutsättningarna för en lärmiljö i framkant med elevernas lärande i fokus.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg
  • Blanketten ”Rektors yttrande första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Vill du veta mer?
Lotta Johansson, rektor, tfn 036-10 62 43
Utvecklingsstrateg, ulrika.martinsson@jonkoping.se eller lisa.stark@jonkoping.se
Fackliga kontaktperson Klas Lübking, 036-10 62 56

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.