search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Områdeschef

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-07-01
Sista ansökningsdag2021-02-28
Referensnr21-70-0034
Publicerad2021-02-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-07-01
Sista ansökningsdag
2021-02-28
Referensnr
21-70-0034
Publicerad
2021-02-12

Områdeschef till Funktionshinderomsorgen
Har du en högskolexamen som är relevant för socialtjänsten? Vill du bidra till välfärden genom att skapa värde för medborgare med behov av våra samhällstjänster? Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och utgår från människors förmågor och resurser för att främja hälsa? Då kan du vara vår nästa områdeschef!

Vilka är vi?
Funktionshinderomsorgen i Jönköpings kommun är en av fyra funktioner i socialförvaltningen med uppdrag att besluta om och verkställa insatser till kommuninvånare med olika typer av funktionsvariationer.

Vi söker nu en områdeschef till Personlig assistans. Området innefattar all personlig assistans och som områdeschef här ansvarar du för ca 13 enhetschefer och 7 administratörer. Totalt innefattar området ca 320 medarbetare.

Vi har en kvalitativ verksamhet men fortsätter ständigt med att förbättra verksamheten och söker en områdeschef som vill vara med att utveckla funktionshinderomsorgen i framtiden.

Vad innebär det att vara områdeschef?
Som områdeschef ingår du i funktionsledning som består av funktionschef och ytterligare fyra områdeschefer samt en biträdande områdeschef. Du har ett övergripande ansvar för verksamheten inom området vilket innebär att arbeta med strategisk planering, utveckling och uppföljning av verksamheten i nära samverkan med funktionsledning.

Fokus i uppdraget ligger på ett närvarande ledarskap för att säkra att verksamheterna har ett aktivt kvalitets- och utvecklingsarbete samt en budget i balans. Som områdeschef ansvarar du för att verksamheten bedrivs med utgångspunkt från kommunens övergripande mål och visioner för verksamheten och i enlighet med gällande lagstiftning.

Du har ansvaret för att leda, coacha och utveckla underställda chefer inom området utifrån medborgarens behov. Som områdeschef initierar och driver du utvecklingsfrågorna i nära samarbete med områdets chefer och externa kontakter. Genom att aktivt verka för ökad delaktighet, inflytande och service för både medarbetare och dem vi är till för ökar möjligheter för måluppfyllelse.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom socialt arbete, organisation och ledarskap eller annan utbildning med beteendevetenskaplig inriktning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har god kunskap om den lagstiftning som styr verksamheten och förmåga att tillämpa de styr- och kvalitetsverktyg som används i Jönköpings kommun. Du är trygg i ditt ledarskap och kan balansera prestigelöshet och ödmjukhet med en rak, tydlig och beslutsam ledarstil.

Då personlig assistans är en insats som organiserad av två huvudmän, stat och kommun, är det meriterade om du har kunskap och erfarenhet av insatsen personlig assistans sedan tidigare. Du behöver vara noggrann och intresserad av ekonomi då en stor och viktig del av i området är ekonomisk redovisning och uppföljning.
Du har lätt för att samarbeta och har ett verksamhetsnära ledarskap där kommunikation och delaktighet är lika självklart som flexibilitet och tydlighet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av gott ledarskap med personalansvar inom privat eller offentlig sektor. Kort sagt – en ledare som låter sina medarbetare göra varandra bra!

Vad erbjuder vi?

  • Ett utmanande arbete tillsammans med engagerade kollegor och medarbetare.
  • Kortare arbetstid juni-augusti.
  • Semesterväxling, där du kan byta semesterersättningen mot semesterdagar.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort
  • Individuell lönesättning.


Upplysningar
Anna Bunninger, Funktionschef , tel 036-105331, anna.bunninger@jonkoping.se
Cecilia Johansson, Områdeschef, tel 036-107937, cecilia.johansson3@jonkoping.se

Länk till fackliga företrädare http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.