search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Abonnentingenjör VA

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsVA-avdelningen/ VA-kund
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt ö.k
Sista ansökningsdag2021-03-28
Referensnr21-55-0019
Publicerad2021-02-15
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
VA-avdelningen/ VA-kund
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt ö.k
Sista ansökningsdag
2021-03-28
Referensnr
21-55-0019
Publicerad
2021-02-15

Vill du ha ett arbete med mycket kundkontakt där din kunskap och erfarenhet inom VA-området blir en viktig funktion för avdelningen? Då har du ett jobb att söka.
 
I dina arbetsuppgifter som abonnentingenjör ingår hantering av frågor som rör fastigheters anslutningar till de kommunala VA-ledningsnäten. Du handlägger anslutningsärenden, beräknar anläggningsavgifter, anvisar och förmedlar förbindelsepunkt. Det är en roll med mycket kontakter, främst med fastighetsägare, entreprenörer och byggherrar men även samordning med driftpersonal och kommunens övriga verksamheter inom samhällsbyggnad i t.ex. exploaterings- och utbyggnadsprocesser. Arbetet innehåller såväl tekniska som juridiska och ekonomiska frågor inom VA.

Tjänsten innebär att du blir sakkunnig i VA-taxor, VA-juridik och ABVA. Du utgör en viktig funktion för VA-avdelningen och är delaktig i många av de processer som VA huvudmannen ansvarar för.

Kompetenskrav

  • Relevant akademisk utbildning
  • Yrkeserfarenhet inom VA-området med en likartad tjänst där du har handlagt anslutningsärenden
  • Goda kunskaper inom VA-juridik
  • Mycket goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska
  • B-körkort

Det är meriterande om har en bakgrund inom VVS.
Arbetet innebär samverkan med olika aktörer vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer. Stor vikt läggs vid noggrannhet och ordningssinne.

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som tekniska nämnden ansvarar för. VA-avdelningen som har drygt 100 anställda ansvarar för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i kommunen. Till kundenheten söker vi nu en abonnentingenjör med inriktning mot anslutningsärenden.

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
Förutsättningar och vilja till delaktighet
Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
VA-chef Roger Rohdin, 036-10 51 52
VA-kundchef Alf Florentzson, 036-10 51 72
Sveriges ingenjörer, Jan Samuelsson, 036-10 54 28
Vision, Mari Hoffman, 036-10 75 64
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.