search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Textilslöjdslärare som vill bidra till lärglädje!

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-08-12
Sista ansökningsdag2021-03-07
Referensnr21-60-0246
Publicerad2021-02-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-08-12
Sista ansökningsdag
2021-03-07
Referensnr
21-60-0246
Publicerad
2021-02-17

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. 
Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss!
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Husqvarna Garden, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan 7-9 går ca 500 elever och här arbetar 60 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar.

Rosenlundsskolan arbetar för att skapa en tillgänglig skola och vi utvecklas ständigt i vårt sätt att möta alla elever utifrån deras förutsättningar. Digitalisering i skolan är en självklarhet för oss och alla elever har en egen digital enhet för sina studier.

Ditt nya jobb
Att undervisa i textilslöjd i åk 7-9 och ha delat mentorsansvar i klass. Du tillhör ett arbetslag samt ett ämneslag som kontinuerligt arbetar för att förändra och förbättra undervisningen. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn. Rosenlundsskolan är en personaltät arbetsplats.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad lärare och har lärarexamen för undervisning i grundskolans åk 7-9 i textilslöjd. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Noomi Rosén, biträdande rektor 036-10 64 96
Marie Stark, biträdande rektor: 036-10 69 23
Sofie Johansson, Lärarnas Riksförbund 036-10 63 42
Nina Dale, Lärarförbundet: 036-10 63 42

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.