search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i textilslöjd, vikariat

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHisingstorpsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-03-22 till 2021-06-11
Sista ansökningsdag2021-03-05
Referensnr21-60-0251
Publicerad2021-02-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-03-22 till 2021-06-11
Sista ansökningsdag
2021-03-05
Referensnr
21-60-0251
Publicerad
2021-02-17

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Är du intresserad av ett vikariat som slöjdlärare med fokus på textilslöjd på Bymarkens skolområde i Jönköping? Då är just du välkommen att söka till oss! 

Dina arbetsuppgifter består av att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av slöjdundervisningen i årskurs 2-6. I dagsläget ingår undervisning i slöjd på Hisingstorpsskolan i åk 2-6 och på Vätterslundsskolan i åk 2-3. Du kommer ha ett mycket nära samarbete med en erfaren lärare i trä- och metallslöjd. 

Välkommen till oss
Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och respektive skolas ”skolskog”. För närvarande finns ca 540 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 (ca 440 elever) organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vätterslundskolan är en mindre grundskoleenhet F-3 (ca 100 elever) organiserad på liknande vis. Arbetet på Bymarkens skolområde leds av en rektor och två biträdande rektorer.

Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet och daglig rörelse som en del i trygghetsarbetet. Vi arbetar också för att utveckla lärande och undervisning i förskoleklassen och fritidshemmet.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord; Trygghet, lärande, respekt, glädje och gemenskap samt engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Vi söker en person som har stort intresse av och god kompetens inom textil- och slöjdområdet.  Har du lärarutbildning och/eller erfarenhet av undervisning ser vi det som en merit. Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar strategiskt och strukturerat för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero.
Vidare är du kreativ och använder tydliga planeringar i undervisningen. Du tar tillsammans med samtliga medarbetare ett helhetsansvar för alla elevers skoldag samt medverkar till trivsel och samhörighet. Du har ett tydligt lärarledarskap i och utanför klassrummet med fokus på utveckling av hela skolverksamheten och elevernas lärande.

Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.
  

Vill du veta mer?
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
Bitr rektor Sofia Wissö: tel 036-10 6884
Bitr. rektor Linda Landén: tel 036-107092
Lärare i slöjd Anders Bäckman tel 070-7886603
Lärarförbundet: Ulf Claesson: tel 036-103126 och Karin Hallberg: tel 036-103151
Lärarnas Riksförbund: Pernilla Åsberg: tel 070-2279851

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.