search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare till mottagningsgruppen, barn och ungdom

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO Mottagningsgruppen, barn och unga
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-03
Referensnr21-70-0039
Publicerad2021-02-17
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO Mottagningsgruppen, barn och unga
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-03
Referensnr
21-70-0039
Publicerad
2021-02-17

Ditt nya jobb
Vi är ett gott gäng på 14 medarbetare med lång erfarenhet av socialt arbete. Vi gillar utmaningar, fart och fläkt, hög flexibilitet och serviceanda. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik! Vi har vår arbetsplats i det moderna stadshuset i Huskvarna. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska sektioner med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av kontaktpersoner/familjer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

Arbetet som mottagningssekreterare innebär bland annat att ta emot ansökan/anmälan avseende barn och ungdomar för att göra en förhandsbedömning och fatta beslut om att inleda utredning eller ej. I samarbete med 1:e socialsekreterare och kollegor bedöms barnets behov av omedelbart skydd. Utifrån detta planeras ärendets fortsatta handläggning. Vid behov av omedelbart stöd/skydd påbörjas insatsen av mottagningssekreterare. Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av kontaktpersoner/familjer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

I tjänsten ingår det även att samarbeta med förskolor, skolor och familjecentraler etc. Mottagningssekreterare sprider också information om socialtjänstens arbete och befintliga insatser.

Din kompetens

  • Du är utbildad socionom och ha tidigare arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård.
  • Du är en trygg, stabil och insiktsfull person som kan skilja på det personliga och professionella.
  • Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
  • Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.
  • Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har också en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
  • Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och kommunikativ. 
  • Du är en stabil person som är lugnt och kontrollerad i stressade situationer.

Utöver detta har du en god analytisk förmåga samt god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Vi ser det som en självklarhet att du har goda IT-kunskaper. B-körkort är ett krav.

Vad vi erbjuder dig 
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst på 100 % samt ett vikariat på 10 månader. 
För tjänsten tillämpar vi löpande urval och intervjuer!

Upplysningar
Enhetschef Caroline Agnehus, tfn 036-102443
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som 1:a Socialsekreterare i mottagningsgruppen för barn och unga!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.