search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lastbilsförare till slam- /rännstensbil

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGata Park Skog/Teknisk Service/Transportcentralen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2021-03-22
Sista ansökningsdag2021-03-11
Referensnr21-55-0020
Publicerad2021-02-18
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gata Park Skog/Teknisk Service/Transportcentralen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-03-22
Sista ansökningsdag
2021-03-11
Referensnr
21-55-0020
Publicerad
2021-02-18

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge, vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.

Tekniska Kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla verksamheter som rör kommunens mark, byggnader, gator, parker, lekplatser, skogar, naturreservat, färjetrafik, hamnar, parkeringsplatser, vatten och avlopp.

Verksamheten Teknisk Service består av flera enheter, en av dessa är Transportcentralen vars kunder är andra förvaltningar inom kommunen. Arbetet som vi nu söker en chaufför till utförs på uppdrag av vår kund Produktion-Gata-Park-Skog, som bland annat ansvarar för driften av kommunens gator, park- och grönområden.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar olika uppdrag, huvudsakligen handlar det om tömning av dagvattenbrunnar med ett högerstyrt fordon. Jönköpings Kommun underhåller ca 8 000 brunnar/årligen.

Andra typer av lastbilskörningar förekommer med t.ex. kran, flak och lastväxlare.
Som slambilsförare hos oss har du ett nära samarbete med kund. Det krävs att du är servicemedveten och att du lätt kan ställa om och ta andra uppdrag, att du är tekniskt intresserad av tekniken på fordonet och vill utveckla tjänsten. Arbetet utförs i skift under en den varmare delen av året. Arbetet är fysiskt krävande. I tjänsten ingår beredskapsarbete.

Kompetenskrav

 • Yrkesinriktad utbildning och/eller praktisk erfarenhet av liknande arbete.
 • Körkort C är ett krav.
 • YKB är ett krav.
 • Du skall kunna hantera mjukvaror för tidskrivning mm. på olika skärmar.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av spol-slambilskörning.
 • Kranförare >18 tnm.
 • Utbildning i Arbete på väg.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av
 • Förutsättningar och vilja till delaktighet
 • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
 • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
 • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar 
Per Lundmark, Enhetschef 036-10 56 15

Facklig företrädare, Kommunal: Carina Gardewall 036-10 51 00
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.