search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsinstruktör

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSOC IFO Missbruksvården Retur
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-11
Referensnr21-70-0037
Publicerad2021-02-18
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
SOC IFO Missbruksvården Retur
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-11
Referensnr
21-70-0037
Publicerad
2021-02-18

Vilka är vi?
Retur är en verksamhet som arbetar med arbetsrehabilitering i en riktig produktion. Vi arbetar med personer med missbruk eller beroendeproblematik som bedrivs i en industrimiljö där vi arbetar med elektronikdemontering. Retur tillhör missbruksvården inom Individ och familjeomsorgen och vi håller till i Hovslätt. Retur är ett team med sju medarbetare, en samordnare och sex arbetsinstruktörer. Fyra av arbetsinstruktörerna arbetar som kontaktpersoner till klienter och vi söker nu ett vikariat som kontaktperson.

Arbetsuppgifter
Som arbetsinstruktör och kontaktperson har du ansvar för klientarbetet. Detta innebär att ge stöd till personer i olika sammanhang och i olika frågor i livet som är aktuella. Att dokumentera samt hålla i genomförandeplan, uppföljningar och andra kontakter med myndigheter samt dialog med handläggare inom kommunen men också kontakter inom tex vården. I arbetet ingår en del praktiska arbetsuppgifter också, som att hjälpa till med/stötta i kök, städ samt annat förekommande i produktionen där behov uppstår.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av missbruksvård och klientarbete. Vidare ser vi att du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.
B-körkort är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat 6 månader, chans till förlängning finns.

Arbetstiden är förlagd till dagtid, 8-16, men kan variera då vi har öppettider på Retur 7-16. 

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen in med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Anna-Karin Magnusson, enhetschef 036-107421, anna.magnusson3@jonkoping.se 
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.