search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödpedagog

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Hallmansvägen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-15
Referensnr21-70-0040
Publicerad2021-02-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Hallmansvägen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-15
Referensnr
21-70-0040
Publicerad
2021-02-22

Brinner du för människor och service?  Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett varierande och självständigt arbete? Då är det dig vi söker!


Vilka är vi?
Hallmansvägens Gruppbostaden ligger vackert beläget på Jönköpings västra höjder med utsikt över Vättern. Bostaden har sex lägenheter där medborgare i olika åldrar och med olika funktionsvariationer bor. Vi värnar om medborgarens självbestämmanderätt, respekt för den enskilde, att medborgare ska ha inflytande i sin vardag och kunna ta del av samhällslivet. För att du ska passa för tjänsten hos oss krävs tydlig kommunikation, tålamod och ett stort engagemang för våra medborgare. Du bidrar till planering för verksamheten och god kommunikation i arbetsgruppen du kommer att ingå i.

Vad innebär arbetet? 
Du arbetar alltid med medborgarens behov i fokus och anammar ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos den enskilde. Detta görs med inslag av både social och praktisk träning. Ditt arbete syftar till att ge medborgaren ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. I rollen som stödpedagog är du ansvarig för arbete med pedagogisk utveckling i gruppen och social dokumentation.
Du arbetar också med kontaktmannaskap som innebär särskilt ansvar för en eller flera medborgare inklusive kontakt med anhöriga, gode män och daglig verksamhet.

Din kompetens

 • Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som exempelvis stödpedagog/behandlingspedagog med specialisering inom funktionshinderområdet samt pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 HP eller en kombination.
 • Du har erfarenhet av arbete med olika funktionsvariationer. 
 • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Du kan snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du skapar och upprätthåller relationer.
 • Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar genom att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
 • Du organiserar, prioriterar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Självklart har du ett genuint intresse för människor, relationer och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
 • Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter.
 • Individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst. Arbetstiden är förlagd till dag/kväll, såväl vardag som helg. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Emma Alexandersson, enhetschef, emma.alexandersson2@jonkoping.se

Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Stödassistent på Hallmansvägens gruppbostad!

https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.