search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och Ungdom Väster
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-08
Referensnr21-70-0041
Publicerad2021-02-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och Ungdom Väster
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-08
Referensnr
21-70-0041
Publicerad
2021-02-22

Vill du vara med i arbetet med att fortsätta utveckla Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun? Till lokalkontor Väster söker vi nya kollegor.


Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare.

Barn- och ungdomsenheten Väster är ett av tre lokalkontor i Jönköping. Arbetsplatsen är på Kasernen A6 i Jönköping och i trevliga nyrenoverade lokaler.

Vad gör vi?
På lokalkontoren arbetar vi med barn- eller ungdomsutredningar och uppföljningar enligt SoL och LVU. Arbetet sker med stöd av 1:e socialsekreterare, enhetschef och administratörer. Inom barn- och ungdomsvårdens myndighetsutövning pågår ett spännande implementeringsarbete med arbetssättet Signs of Safety, i syfte att involvera familjer och deras nätverk.

I verktygslådan för våra socialsekreterare finns en utbyggd och specialiserad öppenvård och ett nära och förtroendefullt samarbete med skolan. Socialtjänsten har ett brett nätverk av tidiga och förebyggande insatser genom familjecentraler, barn- och ungdomshälsan och fältverksamhet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande utbildning och aktuell erfarenhet av socialt arbete med barn, ungdomar och familjer är meriterande. Förmåga att samarbeta, ha ett bra bemötande, och klara av att hantera stress är viktiga egenskaper. Då arbetet också innebär dokumentation krävs förmåga att uttrycka sig både i tal och skrift. B-körkort är ett krav för vår verksamhet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad får du?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Handledning
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Vi genomför regelbundna arbetstyngdsmätningar som används som diskussionsunderlag för vår gemensamma arbetsmiljö.


Övrigt
Vi tillsätter både tillsvidaretjänst samt vikariat på ett år. 
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Marie Andréasson, enhetschef marie.andreasson1@jonkoping.se 036-10 25 34
Elin Källberg, 1:e socialsekreterare
elin.kallberg@jonkoping.se 036/10 64 36
Caroline Ekblom, 1:e socialsekreterare caroline.ekblom@jonkoping.se 036/10 68 76


Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.