search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Teamledare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAMA
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2021-03-08
Referensnr21-61-0010
Publicerad2021-02-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
AMA
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2021-03-08
Referensnr
21-61-0010
Publicerad
2021-02-22

Ditt nya jobb
Du kommer som Teamledare att ingå i teamet som arbetar med praktik och arbetsmarknadsanställningar i kommunalförvaltning, privata näringslivet, statliga myndigheter, ideella organisationer och föreningar. För att detta ska fungera krävs ett internt samarbete på AMA men också externt med Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, fackliga organisationer, vuxenutbildningen samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Deltagarna AMA möter har en bred kulturell och språklig bakgrund.

Ditt uppdrag består huvudsakligen av att leda och utveckla insatser tillsammans med teamen som jobbar mot kommunalförvaltning och privata näringslivet. Teamen arbetar med deltagare från hela AMA vilket innebär att en helhetssyn är viktigt för att stödja deltagarna att nå arbete/studier.
Då arbetsmarknaden är inne i en stor förändring kan nya politiska uppdrag snabbt kräva förändringar och en flexibilitet för att uppnå nya syften och mål. I uppdraget kommer du också ha egna deltagare.
Samverkan sker med chefer, teamledare och övriga enheter på AMA.

Förutom praktik och anställning så pågår ständigt utvecklingsarbete av parallella insatser med syfte att öka deltagarnas autonomi. Detta baseras både på aktuell forskning och AMAs egna utvecklingserfarenheter vid internsamverkan.

Välkommen till oss!
Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Arbetsförmedling, Socialtjänst, Regionen och Försäkringskassan med flera.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om att alla tillför positiv energi som bidrar till utveckling, samarbete, trygghet och trivsel.

Din kompetens
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap/samhällsvetenskap och/eller arbetsrehabilitering. B-körkort är ett krav. Erfarenhet och kunskap om statliga arbetsmarknadsstöd och välfärdssystem. Är du van att möta människor med mångkulturellbakgrund är det en tillgång i arbetet.

Ditt uppdrag är att leda, utveckla och stödja ditt team. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. 
Du bör ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt och tilltro till att alla deltagare kan komma i arbete/studier.
Arbetet kräver att du har uthållighet och analytisk förmåga men också flexibilitet så att du snabbt kan ställa om då akuta ärenden uppstår.
Vana att leda möten både digitalt och fysiskt. Dokumentation sker löpande i verksamheten och kring deltagarnas utveckling.

God samverkansförmåga, lyhördhet och dialog med med chef, teamledare samt övriga enheter på AMA.
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Bra att veta 
Utannonserad tjänst är en tillsvidare anställning på AMA och nu med placering i enheten för vuxna.  
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten samt referenser.
Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Arbetsmarknadschef: Rickard Boson 036-106161
Amanda Nygren, SSR, 036-106345
Marcel Assaf, Vision, 036-107108

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.