search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Trafikplanerare

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsUtvecklings- och trafikavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-21
Referensnr21-20-0004
Publicerad2021-02-23
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Utvecklings- och trafikavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-21
Referensnr
21-20-0004
Publicerad
2021-02-23

Jönköpings kommun är en kommun i stark tillväxt. Ambitionen är att vår stadskärna ska bli den mest attraktiva i sin storlek. Alla kommundelar ska leva och hela kommunen ska växa.

Utvecklings- och trafikavdelningen arbetar med frågor inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Du kommer att bli en av 19 medarbetare på avdelningen, där du kommer tillhöra enheten Utveckling.

Som medarbetare hos oss arbetar du efter politiska riktlinjer med utvecklingen av det framtida Jönköping och utvecklingen av vår stad och vårt trafiksystem. Vi arbetar efter målsättning att all trafikökning ska ske med gång, cykel och kollektivtrafik där resandet med kollektivtrafiken ska fördubblas. Avdelningen ansvarar för ett brett kompetensområde som hållbart resande, myndighetsfrågor, trafiksäkerhet, stadsutveckling, kommundelsutveckling och olika investeringsprojekt.

Vår arbetsplats är centralt belägen med goda buss- och tågförbindelser.


Ditt nya jobb
Som trafikplanerare hos oss är du en självgående projektledare och utredare som driver olika projekt, inom förvaltningen eller i nära samarbete med andra förvaltningar, myndigheter och konsulter.

Du kommer arbeta med kollektivtrafikfrågor, trafikanalyser och andra strategiska trafikfrågor. Du kommer även att delta i och leda kommunövergripande och regionala infrastrukturprojekt. Du jobbar i team tillsammans med andra inom avdelningen där du kommer vara huvudansvarig för långsiktiga och övergripande trafikfrågor samt samverka med Jönköpings länstrafik och då ansvara för kommunens kollektivtrafikfrågor. Du kommer även att leda olika interna utredningar och uppdrag. Arbetet innebär mycket kontakt med kommuninvånare i olika trafikfrågor och även till viss del mediakontakter, vilket gör att det är viktigt att du har ett professionellt bemötande och en god kommunikationsförmåga.

I arbetet ingår också att behandla, samordna och bereda trafikärenden, motioner och remissyttranden inför politiska beslut och serva politikerna med information. Du presenterar muntligen och skriftligen dina projekt för politiker och andra grupper, vilket förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera både i tal och i skrift.

Din kompetens
Vi vill att du som söker har:
- Högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad eller motsvarande 

Det är meriterande om du har:
- Kunskaper inom Arcgis
- Kännedom om lagen om offentlig upphandling
- Erfarenhet inom yrket, särskilt om du har är erfarenhet av samhällsplanering, trafik- eller kollektivtrafikfrågor

Upplysningar
Henrik Zetterholm, avdelningschef, Utvecklings- och trafikavdelningen, 036-106071
Emma Svärd, Verksamhetschef Utveckling, 036-105924
Carlos Trischler, Sveriges ingenjörer, 036-105177
Magnus Blom, Vision, 036-105327

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.