search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare med lärglädje och värdegrund i fokus

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAttarpsskolan 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2021-03-09
Referensnr21-60-0274
Publicerad2021-02-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Attarpsskolan 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2021-03-09
Referensnr
21-60-0274
Publicerad
2021-02-23

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Som förstelärare arbetar du i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen i SO. Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du har en nyckelroll i att leda kollegialt lärande. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet.
Värdegrundsfrågor är en stor del av skolans uppdrag och som förstelärare kommer du att ha ett specifikt ansvar för att driva värdegrundsarbetet på Attarpskolan 7-9. Det gör du tillsammans med skolledning, elevhälsoteamet och övriga kollegor i bla. vårt likabehandlingsteam. Du är också en viktig del av vår skolutvecklingsgrupp där vi tillsammans driver Attarpskolans arbete framåt.

Uppdraget är ett förordnande på tre år, där du har en tillsvidaretjänst som lärare i botten.

Välkommen till oss
Vill du bli en del av den härliga lärglädjen på Attarpskolan 7-9? Vi beskriver vår skola med de tre orden glädje, trygghet och kompetens så kom och utvecklas vidare med oss!!
Vi söker dig som vill utveckla elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. 
Attarpskolan är en 7-9 skola med ca 440 elever och 45 anställda. Vi finns 1 mil norr om Jönköping och det är lätt att ta sig hit med kommunens kollektivtrafik. På skolan finns musikklasser och handboll/fotbollsprofil.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare i SO och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.  

Vi söker dig som har förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever, vilket vi värderar högt, likaså din flexibilitet. Därför fäster vi stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Tålamod, fantasi och arbetsglädje är bra egenskaper att ha med sig när man söker den här tjänsten.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg
  • Blanketten ”Rektors yttrande första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Vill du veta mer?
Susanne Rydberg, rektor, susanne.rydberg2@jonkoping.se
Therese Hulusjö, biträdande rektor, therese.hulusjo@jonkoping.se
Utvecklingsstrateg: ulrika.martinsson@jonkoping.se eller lisa.stark@jonkoping.se

Fackliga kontaktpersoner:
Mattias Häll (LR) mattias.hall@jonkoping.se
Linn Eriksson (LF) linn.eriksson2@jonkoping.se

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.