search
Sök
menu
Meny
Sök
Skriv ut Tillbaka till listan

E-arkivarie

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKanslienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2022-01-03
Sista ansökningsdag2021-09-27
Referensnr21-04-0027
Publicerad2021-09-13
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kanslienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2022-01-03
Sista ansökningsdag
2021-09-27
Referensnr
21-04-0027
Publicerad
2021-09-13

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Är du en relationsskapande och driven person som vill vara med och utveckla vårt e-arkiv? Då kan du vara den vi söker! Vi söker dig som trivs i en samordnande roll med många kontakter och med förmåga att sätta dig in i komplexa sammanhang och uppfatta både delar och helhet. Vill du bli en av oss?

Jönköpings kommun står inför ett spännande arbete när det gäller digital informationshantering. Målet är att åstadkomma ett helhetsperspektiv över verksamhetsinformationen från skapande till bevarande.

Som E-arkivarie har du en central roll i arbetet med att ta fram kvalitetssäkrade, enhetliga och effektiva rutiner för digital informationshantering med ett särskilt fokus vid leveranser till e-arkivet.  I rollen som E-arkivarie ansvarar du för vårt e-arkiv som håller på att implementeras. I ansvaret ingår att planera, utveckla och införa leveransprocesser från kommunkoncernens olika verksamhetssystem till e-arkivet. En viktig del är att stödja verksamheterna inför leverans från verksamhetssystem till e-arkiv vilket kan innebära informations- och processkartläggning samt kravställning av leveranser från olika system. Du kommer ha en central funktion i att samordna berörda funktioner såsom teknik, verksamhet och arkiv.

I rollen som E-arkivarie kommer du även att fungera som en kunskapsresurs inom området informationsförvaltning. Till din hjälp har du ett kompetensnätverk bestående av exempelvis informationssäkerhetsstrateg, dataskyddsombud, juridik, IT-säkerhet, arkiv, kommunikation samt kunskap från de olika verksamheterna.

Du har:
- en akademisk utbildning inom för tjänsten relevant område. Exempel på sådan kan vara arkiv- och informationsvetenskap, systemvetenskap alt. närliggande utbildning med relevant erfarenhet.
- kunskaper om regelverk inom arkivområdet samt digital arkiv- och informationshantering. 
- ett strukturerat arbetssätt och är duktig på att skapa goda relationer.
- stort ansvar för att ditt uppdrag når resultat.
- förmåga att arbeta såväl självständigt som i arbetslag.
  

Meriterande är:
- erfarenhet av arbete inom området för e-arkivering.
- erfarenhet av projektledning.
- erfarenhet av processkartläggning.  
- arbetslivserfarenhet från kommunal eller annan myndighet.

Om oss
Kanslienheten tillhör Administrativa avdelningen på Stadskontoret. Avdelningen ansvarar för kansliverksamhet, stadsarkiv, juristfunktion, överförmyndarnämndens kansli, dataskydd (GDPR) samt informationssäkerhet.

För frågor
Kontakta Tomas Björk, administrativ chef, 036-10 55 46, tomas.bjork@jonkoping.se
Fackliga företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten! 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.