search
Sök
menu
Meny
Sök
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb Fysioterapeut/Sjukgymnast

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2022-05-31
Referensnr21-71-0213
Publicerad2021-12-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2022-05-31
Referensnr
21-71-0213
Publicerad
2021-12-08

Stimuleras du av ett varierat arbete där den ena dagen inte är den andra lik? Föredrar du friheten att själv strukturera och planera upp ditt arbete? Trivs du med att arbeta självständigt såväl som i grupp? Vi söker dig som är fysioterapeut/sjukgymnast eller som tar examen till sommaren!

Ditt sommarjobb
Som fysioterapeut/sjukgymnast inom hälso- och sjukvårdsfunktionen kommer du arbeta med hemrehabilitering där du en viktig länk i kedjan för att den enskilde efter sjukhusvistelsen ska kunna komma hem och hantera sin situation i hemmiljön. Patienten kan exempelvis ha sitt hem på ett äldreboende, i ett gruppboende/ en servicebostad, korttidsenhet eller i enskild bostad som villa, radhus eller lägenhet. Du arbetar med en bred målgrupp, såväl yngre som äldre och dina insatser utgår ifrån den enskildes egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Att enskilt eller tillsammans med arbetsterapeut bedöma patientens funktionshinder och rehabiliteringsbehov, till exempel i en förflyttningssituation eller om det finns risk för ohälsa
  • Utföra och utvärdera behandlingar
  • Utreda och prova ut tekniska hjälpmedel
  • Göra träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation.
  • Du handleder och utbildar även vid behov närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen

Du kommer att ingå i ett team där du är i gott sällskap av erfarna och kunniga kollegor med olika yrkesprofessioner så som sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och rehabiliteringsassistenter.

Vem är du?
  • Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller som tar examen till sommaren
  • B-körkort ett krav då bil används som transportmedel i arbetet

Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt och stimuleras av en varierande vardag. Du har lätt för att anpassa dig efter vad situation kräver på ett lugnt och metodiskt sätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra och ser värdet av ett gott teamarbete. Självklart delar du även våra värderingar vilket bland annat innebär att ge en vård som utgår från den enskildes livskvalitet, hens behov av vård, omsorg och rehabilitering. Du är kvalitetsmedveten och noggrann.

Vad kan du förvänta dig?
Ett sommarjobb hos oss är varierande och omväxlande då den ena dagen inte är den andra lik och din arbetsplats för dagen är beroende av patientens hem. Arbetet innebär också stor frihet att självständigt planera och organisera upp sitt arbete.  Givetvis kommer du i början av din anställning bli erbjuden en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter, detta för att du ska känna dig trygg i din roll. Handledare finns i respektive team.

Bonus till semestervikarier: För dig som arbetar minst 75% under 8 veckor eller mer utgår också en bonus utöver din ordinarie lön. Du hittar mer information om bonusen här.

Om oss
Jönköping kommuns hälso- och sjukvård ska utgå från ett hälsofrämjande synsätt och utmärkas av en god och säker vård dygnet runt. Verksamheten är organiserad i tolv team. Tillsammans är vi cirka 430 medarbetare.

Övrigt
Rekryteringen avser sommarvikariat med möjlighet till förlängning. Våra semesterperioder är vecka 26-29 (period 1) och vecka 30-33 (period 2). Vi prioriterar de sökande som kan arbeta hela sommaren eller en längre sammanhängande period. Arbetstiden är förlagd till dag mån-fre.

Låter detta som något för dig? Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så skicka gärna i in din ansökan redan idag!
  • I din ansökan, var tydlig med att ange tidigare erfarenhet och praktik om du har detta. För en smidig rekryteringsprocess ber vi dig också att i ansökan bifoga arbetsgivarintyg och examensbevis alternativt utdrag av genomförda kurser i din pågående utbildning 
  • Kryssa i vilka veckor du önskar jobba och om du har önskemål om att tjänstgöra i ett specifikt geografiskt område. Vi ser gärna att du arbetar under en längre sammanhängande period om minst 8 veckor.

Kontakt
Har du frågor eller funderingar om tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Enhetschef Frank Hammer, tel. 036-10 36 36, frank.hammer@jonkoping.se
Enhetschef Nina Överkvist, tel. 036-10 24 63, nina.overkvist@jonkoping.se
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard
 
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.