search
Sök
menu
Meny
Sök
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb Rehabiliteringsassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2022-03-14
Referensnr21-71-0214
Publicerad2021-12-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2022-03-14
Referensnr
21-71-0214
Publicerad
2021-12-08

Studerar du till fysioterapeut eller arbetsterapeut och vill skapa värdefull erfarenhet inför framtiden? Tycker du om ett omväxlande arbete och en varierad dag, där den ena dagen inte är den andra lik?  Då tycker vi att du ska söka sommarjobbet som rehabiliteringsassistent!


Ditt sommarjobb
Som rehabiliteringsassistent i hälso- och sjukvårdsfunktionen arbetar du tillsammans med erfarna sjukgymnaster/fysioterapeuter eller arbetsterapeuter och ansvarar för rehabilitering av patienter i den enskildes hem. Patienten kan exempelvis ha sitt hem på ett äldreboende, i ett gruppboende/ en servicebostad, korttidsenhet eller i enskild bostad som villa, radhus eller lägenhet. Patienterna du träffar är i olika åldrar och har varierande problematik och livssituationer. Du planerar ditt dagliga arbete tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut och utgår alltid från den enskildes egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Att utföra behandlingar
  • Att lämna ut tekniska hjälpmedel
  • Att utföra träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation.
  • Handleda och utbildar närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen.

Du kommer att ingå i ett team där du är i gott sällskap av erfarna och kunniga kollegor med olika yrkesprofessioner så som sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Tillsammans ansvarar vi för att skapa förutsättningar för den enskilde att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vem är du?
  • Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut och har gått minst 4 terminer
  • Har du tidigare erfarenhet av vård- och omsorgsarbete är det positivt
  • B-körkort ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.

Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt och stimuleras av en varierande vardag. Du har lätt för att anpassa dig efter vad situation kräver på ett lugnt och metodiskt sätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra och ser värdet av ett gott teamarbete. Självklart delar du även våra värderingar vilket bland annat innebär att ge en vård som utgår från den enskildes livskvalitet, hens behov av vård, omsorg och rehabilitering. Du är kvalitetsmedveten och noggrann.

Vad kan du förvänta dig?
Ett sommarjobb hos oss är varierande och omväxlande då den ena dagen inte är den andra lik och din arbetsplats för dagen är beroende av patientens hem. Arbetet innebär också stor frihet att självständigt planera och organisera upp sitt arbete. Givetvis kommer du i början av din anställning bli erbjuden en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter, detta för att du ska känna dig trygg i din roll. Handledare finns i respektive team.

Bonus till semestervikarier: För dig som arbetar minst 75% under 8 veckor eller mer utgår också en bonus utöver din ordinarie lön. Du hittar mer information om bonusen här.

Om oss
Jönköping kommuns hälso- och sjukvård ska utgå från ett hälsofrämjande synsätt och utmärkas av en god och säker vård dygnet runt. Verksamheten är organiserad i tolv team. Tillsammans är vi cirka 430 medarbetare.

Övrigt
Rekryteringen avser sommarvikariat med möjlighet till förlängning. Våra semesterperioder är vecka 26-29 (period 1) och vecka 30-33 (period 2). Vi prioriterar de sökande som kan arbeta hela sommaren eller en längre sammanhängande period. Arbetstiden är förlagd till dag och kväll såväl vardag som helg. Låter detta som något för dig? Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan redan idag!
  • I din ansökan, var tydlig med att ange tidigare erfarenhet och praktik om du har detta. För en smidig rekryteringsprocess ber vi dig att i ansökan också att bifoga arbetsgivarintyg och examensbevis alternativt utdrag av genomförda kurser i din pågående utbildning.
  • Kryssa i vilka veckor du önskar jobba och om du har önskemål om att tjänstgöra i ett specifikt geografiskt område. Vi ser gärna att du arbetar minst 8 veckor under en sammanhängande period.

Kontakt
Har du frågor eller funderingar om tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Enhetschef Nina Överkvist, tel. 036-10 24 63, nina.overkvist@jonkoping.se
Enhetschef Frank Hammer, tel. 036- 10 36 36, frank.hammer@jonkoping.se
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard
 
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.