Hos oss får du mer än ett jobb. Du blir en del av en öppen och positiv kommun, som vågar satsa och tänka nytt och framåt. Vi lyssnar, lär, påverkar, förändrar och utvecklar – tillsammans får vi Jönköping att leva.

Prenumerera på lediga jobb Länk till annan webbplats.

Lediga jobb

Här hittar du lediga jobb som vi annonserar just nu. Välkommen med din ansökan!

Lärare och två elever som sitter vid sina datorer och jobbar.
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare till två av Sveriges största stadsbyggnadsprojekt

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsSödra Munksjön AB
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2022-11-28
Referensnr22-04-0054
Publicerad2022-10-19
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Södra Munksjön AB
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2022-11-28
Referensnr
22-04-0054
Publicerad
2022-10-19

Är du sugen på en rejäl utmaning? Är du en erfaren, nytänkande och handlingskraftig projektledare som letar efter något nytt att ta tag i?

Jönköping växer och expanderar. Som ett led i att möta efterfrågan och den fortsatta utvecklingen av staden är omvandlingen i Södra Munksjön ett strategiskt viktigt uppdrag. Området är 300 hektar stort och ska utvecklas till ett attraktivt boende för 25 000 personer, stora ytor för kontor, affärer och annan kommersiell verksamhet samt ett kommande stationsområde för höghastighetsjärnväg. Vi utvecklar också det stora och expansiva logistik- och industriområdet Logpoint South Sweden. Det suveräna geografiska läget gör att trycket på industrimark för företagsetableringar är stort i Jönköping och vårt uppdrag på Logpoint går ut på att hitta nya möjligheter för expansion, serviceutbud och transporter. Vi har precis fått ett nytt uppdrag, att utveckla en ny kombiterminal på Logpoint.

Vi behöver nu en projektledare som kan arbeta med tidiga skeden, såsom framtagning av detaljplaner, utredningar och förberedande arbeten inför genomförande. 

Vad innebär jobbet?
Projektledare i tidigt skede hos oss innebär att strategiskt planera projekt i tidiga skeden, såsom att delta i detaljplanearbete, ta fram utredningar och förprojektering inom våra båda geografiska områden. Det innebär också att i stor utsträckning förbereda inför genomförande-fasen då någon av våra andra projektledare tar över. Du ska ta dig an planeringen på ett strukturerat och lösningsorienterat sätt. Eftersom bolaget samverkar med många olika aktörer för att planera och utveckla, kräver det ett stort intresse och förmåga att samarbeta. Men du måste också kunna driva projekten självständigt. Vårt interna arbete med att organisera uppdraget att utveckla en ny kombiterminal kommer till en början att ligga på dig.

Du har en lämplig högskoleutbildning, exempelvis teknisk högskola med inriktning väg & vatten, lantmäteri eller likvärdig. Då många av våra projekt också påverkar våra trafiklösningar ser vi gärna att du har utbildning eller erfarenhet från planering av just infrastruktur. Du har minst 5 års relevant yrkeserfarenhet som entreprenör, konsult eller från kommunal exploaterings- eller planverksamhet eller från fastighetsbolag. 

Är det här du?
Som person är du strukturerad och målinriktad med stor förmåga och vilja att ta egna initiativ och genomföra uppgifterna från start till mål. Du har helhetssyn, är öppen för nya idéer och är en utpräglad lagspelare med stor prestigelöshet. I ditt arbete behöver du också vara flexibel och snabbt kunna svänga om och hitta nya lösningar om det skulle behövas.

Om oss
Södra Munksjön Utvecklings AB, ett helägt kommunalt bolag, har två uppdrag för att bidra till kommunens utveckling. Inom området Södra Munksjön ska bolaget förverkliga de tidigare framtagna visionerna och skapa ett attraktivt område för olika verksamheter och för boende. Man har ett samlat ansvar för hela området och ska fungera som en katalysator för utvecklingen. Bolagets andra uppdrag är att aktivt verka för utvecklingen och attraktiviteten inom industri- och logistikområdet LogPoint South Sweden. I uppdraget ingår att arbeta för expansion såväl som utveckling av service, kommunikationer och innovation. Södra Munksjön Utvecklings AB ska leda, driva och ha helhetsansvaret för bägge dessa områden och genom detta bidra till att bygga knutpunkten i framtidens Jönköping.

För mer information om bolagets verksamheter gå in på:

www.sodramunksjon.se och www.logpoint.se

Har du frågor?
Kontakta gärna Katarina Bröms, vd Södra Munksjön Utvecklings AB 036-10 50 11

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.