Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobba i Funktionshinderomsorgens verksamheter!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2023-05-31
Referensnr22-70-0286
Publicerad2023-01-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2023-05-31
Referensnr
22-70-0286
Publicerad
2023-01-31

Vill du bli rik på erfarenheter? Vill du ha ett roligt och viktigt arbete där du gör skillnad i en annan människas liv? Att uppmuntra, stötta och hjälpa samt vara någons vän och förlängda arm. Då är det dig vi söker!

Ett sommarjobb inom funktionshinderomsorgen riktar sig till dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor samt vill arbeta motiverande och utvecklande. Du får ett roligt och givande arbete med fokus på att aktivera och stötta de medborgare som vi finns till för. Du kommer att arbeta med personer i olika åldrar med intellektuell-, fysisk- eller psykisk funktionsnedsättning. Inom funktionshinderomsorgen kan du arbeta på:

 • Gruppbostad
 • Personlig assistans
 • Servicebostad
 • Korttidsboende
 • Boendestöd
 • Daglig verksamhet
 • Ledsagning och avlösning

Arbetsuppgifter
Som semestervikarie hos oss får du ett omväxlande och socialt arbete. Gemensamt för våra verksamheter är att ge stöd åt medborgaren för att skapa en innehållsrik och meningsfull vardag. I ditt arbete har du alltid individen i fokus och arbetet syftar till att främja medborgarens personliga förmågor.

Arbetsuppgifter som är gemensamma för ALLA våra verksamheter:
 • Personlig omvårdnad – stöd vid på- och avklädning
 • Personlig hygien – stöd vid dusch och toalettbesök
 • Serviceinsatser - såsom tvätt, städ och inköp.
 • Sociala aktiviteter – ex. promenader och utflykter

Läs mer om funktionshinderomsorgens verksamheter och bestäm vad som passar dig bäst här: Verksamhetsbeskrivningar inom vård och omsorg - Jönköpings kommun (jonkoping.se)

Vem är du?
Du som söker har ett genuint intresse för människor och en positiv inställning till ditt arbete. Precis som vi ser du vikten av ett gott samarbete kollegor emellan och du värdesätter teamarbete. I yrket förekommer även ensamarbete vilket ställer krav på att du tar egna initiativ, är lyhörd för andra och ansvarstagande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetet!

Vidare ser vi det som önskvärt att du har pågående utbildning eller är utbildad undersköterska, har gått barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning med pedagogisk alternativt social inriktning som ses som likvärdig, men det är inget krav. Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg sedan tidigare ser vi även som meriterande.

Du behärskar det svenska språket i tal, skrift och läsförståelse då du ska kunna kommunicera med medborgare, anhöriga och kollegor samt kunna skriva och läsa anteckningar i det dagliga arbetet. I majoriteten av verksamheterna krävs det att du har fyllt 18 år för att kunna arbeta hos oss.

I vissa verksamheter krävs det även att du har B-körkort och god körvana. För arbete inom boendestöd och korttidshem är det alltid krav på B-körkort för manuell växellåda.

Vi erbjuder dig!
 • Omväxlande arbetsuppgifter med avtalsenlig lön
 • Gedigen introduktion till arbetet
 • Ett meningsfullt, flexibelt och framförallt roligt arbete
 • Trygg arbetsgivare och en trygg anställning
 • För dig som visar framfötterna har du chans till fortsatt arbete även i höst, perfekt för dig som studerar.

Bonus till semestervikarier: För dig som arbetar under 6 veckor eller mer utgår också en bonus utöver din ordinarie lön. För dig som sommarjobbat hos oss på socialförvaltningen i Jönköpings kommun tidigare år utgår en högre bonus förutsatt att du jobbar minst 6 veckor. 

Bra att veta
Rekryteringen avser semestervikariat. Din arbetstid är heltid eller enligt överenskommelse på dag, kväll eller natt både vardag och helg. Vår semesterperiod sträcker sig mellan v. 25 till 34. Vi ser gärna att du som söker kan arbeta sammanhängande, minst 6 veckor eller längre under semesterperioden.

Ansökan
 • Ange i din ansökan vilka veckor du kan arbeta i sommar.
 • Ange vilket verksamhetsområde och geografiskt område du önskar att arbeta inom. Tänk på att du ska kunna ta dig till och från arbetsplatsen som ligger i det/de geografiska områden du önskar i din ansökan.
 • Vi försöker matcha dina önskemål, men det kan komma att styras av verksamheternas nuvarande behov.

För att få arbeta hos oss måste du visa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan. Blanketten du ska begära ut heter ”kontroll av egna uppgifter”, du hittar den här: Länk till blankett. Om det blir aktuellt med anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Låter det här som ett sommarjobb för dig? Vi träffar kandidater löpande under hela annonseringstiden, vilket innebär att vissa verksamheter kan bli klara med sin sommarbemanning tidigt under våren. Skicka in din ansökan redan idag!

Kontakt
Rekryteringsenheten besvarar dina frågor via frågeformuläret som du hittar här: Länk till frågeformulär 

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Semestervikarie till Funktionshinderomsorgens verksamheter! https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.