Skriv ut Tillbaka till listan

Koordinator biosfärområde Östra Vätterbranterna

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsNäringslivsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2023-07-01
Sista ansökningsdag2023-02-24
Referensnr23-04-0007
Publicerad2023-02-03
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Näringslivsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2023-07-01
Sista ansökningsdag
2023-02-24
Referensnr
23-04-0007
Publicerad
2023-02-03

Är du intresserad av att göra skillnad på riktigt? I så fall kan du vara rätt person för att bli koordinator för ett av Sveriges sju unika biosfärområden, Östra Vätterbranterna.

Vi söker nu en koordinator till biosfärområdet Östra Vätterbranterna. Uppdraget innebär i huvudsak att du ska koordinera alla insatser som görs inom ramen för föreningen Östra Vätterbranternas ansvar och samordna insatserna med andra aktörer i området. Du ansvarar för att ta fram underlag till styrelsens arbete, exempelvis en verksamhetsplan och budget. Rollen är bred och varierande och innebär en del resor inom området och emellanåt kvälls- och helgarbete. 

Du kommer till en början att utgå från Rådhuset i Jönköping, därefter kommer möjligen kontoret att flyttas till Gränna. Du är anställd av Jönköpings kommun och den löpande arbetsledningen görs av föreningens styrelse. 

Vi söker dig som
- delar biosfärområdets värdegrund och har god kunskap och erfarenheter av hållbarhetsfrågor,
- är strukturerad och självständig,
- har dokumenterad samarbetsförmåga och en god förmåga att nätverka,
- uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Meriterande är
- relevant högskoleutbildning,
- erfarenhet av arbete i ideell förening,
- erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet,
- god kunskap i engelska.

Om oss
Östra Vätterbranterna utsågs 2012 till biosfärområde av UNESCO och sedan dess har föreningen biosfärområde Östra Vätterbranterna verkat för att utveckla området inom ramen för hållbar utveckling. Bevarande och utvecklande av ekologisk hållbarhet är grunden och vi strävar efter att bli ett modellområde för hur detta leder till social och ekonomisk hållbarhet. Samverkan är nyckelord för utveckling av till exempel gröna näringar, turism och integration.Vi är en förening som grundades av Gränna skogsgrupp, Jönköpings kommun, LRF, Länsstyrelsen, Skogsstyrelsen, Södra och Världsnaturfonden. Föreningens styrelse och koordinatorn verkar i nära samarbete med grundarorganisationerna och andra aktörer i området. 

Mer information om biosfärområdet finns på https://ostravatterbranterna.se/

Övrigt
Eventuella frågor besvaras av Inger Ekengaard, styrelseordförande Biosfärområdet Östra Vätterbranterna, 070-326 07 26 eller Sven Rydell, näringslivschef Jönköpings kommun, sven.rydell@jonkoping.se. 

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten! 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är en stor arbetsgivare med hundratals olika yrkesroller. Vi växer i takt med att staden utvecklas med fler invånare, fler bostäder och större utbud. Vi är alltid på jakt efter ny kompetens - medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter, med den gemensamma drivkraften att vilja skapa en bättre stad att besöka, leva, verka och bo i.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb

Här hittar du lediga jobb som vi annonserar just nu. Välkommen med din ansökan!

Lärare och två elever som sitter vid sina datorer och jobbar.